Constanţa: Mamaia Copiilor, pe scena Casei de Cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare Mamaia Copiilor se va ţine şi în acest an pe scena Casei de Cultură din Constanţa. Consiliul Judeţean a refuzat să pună la dispoziţie scenele din Mamaia şi Soveja.

Consiliul Judeţean Constanţa nu a aprobat, pentru al doilea an consecutiv, desfăşurarea spectacolului pe scena Teatrului de Vară Mamaia şi nici pe cea a Teatrului de Vară Soveja.

Scenă impracticabilă

Problemele legate de festival au început în urmă cu doi ani, după cum îşi aminteşte Aurel Manolache, directorul general al evenimentului, Aurel Manolache. „În urmă cu doi ani am făcut o solicitare către Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) pentru a pune la dispoziţie, în vederea realizării unei noi ediţii a festivalului, Teatrul de Vară din Mamaia, iar răspunsul a fost negativ. Tot în scris am cerut Teatrul de Vară Soveja ca loc de desfaşurare a evenimentului, însă scena era impracticabilă. Singura soluţie într-un asemenea moment a fost Casa de Cultura din Constanţa“, spune el.

Teatru închis toată vara

Povestea s-a repetat şi în 2009. Aceleaşi cereri către Consiliul Judeţean Constanţa şi aceleaşi răspunsuri. „Nu a aprobat organizarea festivalului la Mamaia pe motiv că teatrul va fi închis toată vara, iar la Soveja nu se poate“ afirmă Manolache.
Consilul Judeţean Constanţa s-a retras şi din echipa de organizare a festivalului în anul 2007. „Să nu uităm ca acest festival a devenit un brand ce este susţinut anual de Ministerul Educaţiei şi Tineretului, Ministerul Culturii şi Cultelor”, spune Manolache.

„Înţeleg că au ceva cu mine, dar ce au cu copiii“?

Aurel Manolache a căzut în dizgraţia celor din consiliu din cauza procesului în care au fost implicaţi foştii angajaţi ai teatrelor constanţene rămaşi fară slujbe în urma  reorganizării teatrelor. „Înteleg că cei din Consiliul Judeţean Constanţa au o problemă cu mine, nu înteleg ce au cu copiii“ se întreabă directorul festivalului.

Timp de patru zile am încercat să luăm un punct de vedere din partea reprezentanţilor CJC,însă fără succes. Cristian Moldoveanu, purtătorul de cuvânt al instituţiei, ne-a promis că va raspunde întrebărilor noastre, însă probabil s-a răzgândit.
Cu un buget de trei miliarde vechi, la fel ca în 2008, festivalul rămâne o adevărată pepinieră pentru copii şi adolescenţi. Cei mai buni solişti dintre cei mai buni se vor întrece în perioada 9 - 12 iulie pe scena Casei de Cultura din Constanţa la categoriile de vârstă 5-7 ani, 3-10 ani, 11-13 ani şi 14-17 ani. Preţul unui bilet este de doar 5 lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite