Constanta: Copiii intoxicaţi la Eforie se simt mai bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Copiii intoxicaţi la Eforie se simt mai bine
Constanta: Copiii intoxicaţi la Eforie se simt mai bine

Terasa suspectată inițial că a îmbolnăvit copiii a trecut testul sanitar. Autorităţile sanitare continuă însă investigaţiile şi încearcă să afle în baza probelor prelevate care a fost cauza îmbolnăvirii, dar rezultatele vor fi gata în următoarele zile. Citeşte şi: Constanţa: UPDATE Un grup de 15 elevi a ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Cele 15 eleve din București, cu vârste între 6 și 14 ani, internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu suspiciuni de Salmonela, fac parte dintr-un grup de 49 de elevi dansatori veniți în cantonament la Eforie Nord. Ei au mâncat cu o seară în urmă la fosta terasa Pescăruș din stațiune.

Autorităţile sanitare s-au mobilizat şi au efectuat un control, atât la hotelul Uranus, unde este cazat grupul, cât şi la terasa Pescăruş, unde s-a servit cina.

„Ne-am deplasat la faţa locului, însă nu am găsit deficienţe. Este posibil ca infecţia să fi provenit din alte surse decât hotelul sau terasa respectivă. Noi suspectăm că ar fi vorba despre salmonela. Probabil au contractat-o de la alte terase din staţiune“, a declarat şeful Inspecţiei Sanitare de Stat, dr. Adrian Pavlov.

Alimentele par a fi în regulă

La rândul său, directorul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, Bogdan Dima, a susținut declarația șefului ISS: „Mâncarea a fost proaspătă, deci nu se pune problema existenţei unor alimente expirate“. 

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa continuă ancheta pentru a stabili ce anume a provocat îmbolnăvirea copiilor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite