Constanta: Controale la primăriile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Verificările făcute de echipe de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, dar şi de la Corpul de Control al Primului Ministru au scos la iveală nereguli în instituţiile publice locale. Acestea au stabilit că la Mangalia, primarul Claudiu Tusac este incompatibil, lucru negat de edil.

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz a declarat astăzi că rapoartele de control arată că pe de o parte la Primăria Mangalia care nu are constituit un Consiliu Local este haos, iar unul dintre cei care nu şi-a îndeplinit obligaţiile de serviciu este secretarul primăriei. 

Pe de altă parte, s-a stabilit că mai mulţi consilieri locali nu şi-au depus declaraţiile de interese aşa cum prevede legea, iar alţii printre care şi edilul Claudiu Tusac este incompatibil pe funcţie.

 „Una dintre concluziile raportului indică faptul că potrivit legii primarul Claudiu Tusac poate fi suspendat din funcţie până la depunerea declaraţiei. Incompatibilitatea este legată de faptul că acesta este asociat şi administrator la SC Stupina SRL din comuna tulceană Jurilovca, dar şi membru al Adunării Generale a Acţionarilor la SC Administrarea Parcului Industrial Constanţa unde Consliu Local este acţionar“, a precizat prefectul.

Referitor la această situaţie, primarul Mangaliei a declarat că nu a fost niciodată administrator la firma tulceană, ci doar obişnuieşte să meargă la pescuit în acea zonă, iar declaraţia de interese şi-a depus-o în fiecare an.

La Ciobanu şi Corbu, alte probleme

În comuna Ciobanu, însuşi primarul Ion Suciu a solicitat să se facă verificări, iar concluziile l-au scos pe edil răspunzător de ceea ce se întâmplă ca şi ordonator de credite pentru efectuarea unor lucrări de pietruire.

Prefectul Claudiu Palaz a precizat că a fost desecretizat dosarul care priveşte situaţia terenurilor de la Grindul Chituc. Doi funcţionari publici sunt vizaţi de o anchetă care sunt cercetaţi pentru pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

„Titlurile de proprietate pe această zonă nu le voi semna până la clarificarea situaţiei“, a precizat Palaz. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite