Contrabandă cu ţigări pe Dunăre, oprită de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Țigările au fost confiscate
Țigările au fost confiscate

În urmă cu o lună, poliţiştii au depistat aproape 130.000 de ţigarete, într-un compartiment special amenajat în cala unui șlep bulgăresc care circula pe Dunăre. Bulgarii s-au ales cu dosar penal pentru contrabandă.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sprijiniţi de poliţişti de frontieră ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, au oprit un convoi format dintr-un şlep şi un împingător sub pavilion bulgăresc, în zona Portului Galaţi.
În urma percheziției, au fost descoperite, într-un compartiment special amenajat din cala șlepului, 128.200 de ţigarete. Cotrabandiștii bulgari le-ar fi cumpărat din Ucraina, ascunzându-le în compartimentul special amenajat, cu scopul de a nu le declara autorităţilor vamale, pentru a le vinde ulterior către terţe persoane de pe teritoriul României.

Împotriva celor doi s-a luat măsura întocmirii unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art.270 din Legea nr.86/2006, procurorul dispunând reţinerea preventivă a acestora. Asupra navei s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, în vederea recuperării prejudiciului de 20.000 de euro, cauzat bugetului de stat consolidat.
Cazul a fost în atenţia poliţiştilor B.C.C.O. Constanţa şi supravegheat de  procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pe o perioadă de 3 luni.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite