Constanţa: Contrabanda cu motorină, afacere înfloritoare (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Contrabanda cu motorină, afacere înfloritoare (VIDEO)
Constanţa: Contrabanda cu motorină, afacere înfloritoare (VIDEO)

Un bărbat din Agigea s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de contrabandă cu produse petroliere, după ce polițiștii au găsit în mașină aproape o tonă de motorină.

Autoturismul, marca Ford Transit, proprietatea lui Radu Stelian, de 44 ani, din Agigea, a intrat în atenția polițiștilor, marți dimineață, când șoferul acestuia, Constantin Lucian, de 25 ani, din Ovidiu, a intrat în Portul Constanța fără a avea permisiunea firmei de pază.

„Câteva zeci de minute mai târziu mașina a fost găsită în Dana 96, iar în interiorul acesteia se aflau două containere din material plastic, special confecționate pentru transportul illicit de produse petroliere. Unul dintre recipiente conținea aproape o tonă de motorină neaccizabilă, folosită în special de navele ce operează în porturi sau pentru lucrări agricole“, a declarat cms. șef Remulus Lăzăroaia, șeful Poliției Port Constanța.

Autoturismul în cauză a fost cumpărat în urmă cu două luni din Bulgaria a fost folosit la transportul motorinei de contrabandă. În plus, de când a fost adusă în țară, autoutilitara a fost revândută de nu mai puțin de opt ori și asta pentru a i se pierde urma. Motorina a fost confiscată și proprietarul s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă. Polițiștii vor să vadă dacă produsul petrolier a fost furat, sau dacă urma să fie comercializat „la negru“ navelor din Portul Constanța.

Polițiști amenințați

Radu Stelian este o mai veche cunoștință a polițiștilor constănțeni, el fiind cercetat în numeroase dosare pentru contrabandă cu produse petroliere și furt de cereale. Până acum trei ani, societatea bărbatului fusese autorizată de Administrația Portului Constanța să execute diverse activități în încinta portuară, printre care și distribuția de combustibili pentru navele aflate în dane.

Colaborarea dintre societatea lui Radu Stelian și administrația portuară a continuat până în urmă cu doi ani, când polițiștii au informat Administraţia Porturilor Maritime Constanța cu privire la furturile în care erau implicate autovehiculele societății patronate de Radu Stelian, iar autoritățile au decis retragerea autirizației firmei cu pricina.

Ultimul caz de contrabandă în care apare numele lui Radu Stelian s-a consumat în vara anului 2008, atunci când, în dana 97, a fost găsit un camion cu bidoane ce conțineau aproape trei tone de motorină în valoare de 10.800 lei, iar în timpul anchetei polițiștii au primit amenințări cu moartea.

Video:

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite