Marfă contrafăcută de peste 500.000 de euro, descoperită în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coletele au fost descoperite in containerul cu destinaţia Ungaria
Coletele au fost descoperite in containerul cu destinaţia Ungaria

Televizoare, componente PC, sisteme de navigaţie portabilă, dar şi radio CD-uri auto sau pile electrice contrafăcute urmau să ajungă în Ungaria.

Pentru efectuare controlului, poliţiştii de la Transporturi şi agenţii vamali au beneficiat de suportul specializat al ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) Constanţa.

În actele care însoţeau containerul erau trecute 1.067 de colete cu televizoare, însă la verificări mai atente au fost descoperite cu 46 de colete mai mult.

„Au fost găsite 181.380 de pile electrice, 8.050 de bucăţi de calculatoare de birou, 380, de sisteme de navigaţie portabilă, 439 de radio CD-uri auto, precum şi 5 colete de ambalaj din carton pentru casetofoane auto“, a declarat Gelu Manolescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Constanţa.

Bunuri confiscate

Mărfurile despre care se crede că sunt contrafăcute au o valoare de aproximativ jumătate de milion de euro.

„Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării întocmindu-se dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară înregistrată şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate“, a completat reprezentantul IPJ Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite