Containere cu mărfuri din import confiscate de poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărfurile au fost predate unui comisionar vamal
Mărfurile au fost predate unui comisionar vamal

Poliţiştii de frontieră şi vameşii constănţeni au pus  sub sechestru două containere care conţineau mărfuri nedeclarate sau contrafăcute. Importurile erau destinate unor societăţi comerciale din Bucureşti şi din comuna Bragadiru, Ilfov.

Verificările au fost făcute ieri iar valoarea mărfurilor confiscate se ridică la 1.628.200  lei. În primul container au fost descoperite 5521 perechi cizme pentru femei şi copii declarate eronat autorităţilor vamale. În cel de-al doilea container, au fost descoperite 166 colete conţinând 11.952 seturi produse cosmetice şi sticle parfum inscripţionate cu semnele distinctive ale unei mărci cunoscute.

Bunurile în cauză au fost reţinute de autorităţile vamale şi predate în custodie unor comisionari vamali. Pe numele administratorilor celor două firme destinatare, doi cetăţeni străini din China respectiv Irak, au fost întocmite dosare penale pentru infracţiuni de „folosire de acte nereale la autoritatatea vamală“ şi respectiv „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate“.

În ultimele patru zile vameşii şi poliţiştii de frontieră au confiscat bunuri în valoare totală de peste 2.000.000 lei.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite