Constaţa: Margareta Cucli-Iane face lucruri utile din resturi nefolositoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o imaginaţie bogată şi practică, Marga face mini-agende cu coperţi din dischete de calculatoare, coliere din dopuri de plută sau brăţări din filme foto vechi.

Marga, cum îi spun prietenii, găseşte utilitatea oricărui obiect de care ai crede că nu-ţi mai este folositor.

„Folosesc frecvent obiecte pe care oricine le-ar arunca. Moştenesc de la mama mea această îndemânare şi, cu puţin ajutor din partea ei, reuşesc să fac multe obiecte folositoare în viaţa de zi cu zi“, povesteşte tânăra.

Agende din dischete

Ea a participat cu câteva invenţii la Târgul de soluţii ECO organizat de ONG Mare Nostrum cu ocazia Zilei Internaţionale a Mării Negre.

„Am expus la standul amenajat la Planetariul din Constanţa, alături de colega mea Raluca Ene, miniagende din dischete de calculator, brăţări şi bijuterii handmade“, spune ea.

O idee unică şi simplă a fost pusă în practică de Marga şi expusă la Târgul de soluţii ECO.

„Aveam acasă dischete de calculator cărora nu le mai găseam utilitatea. Apoi m-am gândit că aş putea să le folosesc pe post de coperţi pentru agende. Astfel, am adăugat foi, pe care le-am perforat şi legat fie cu elastic, fie cu inele de la brelocuri. Acum am agende personalizate şi oricând am nevoie, îmi confecţionez altele“, se mândreşte eleva.

Brăţări din filme foto vechi

Marga a găsit utilitatea şi unui film foto vechi. „Îmi plăcea ideea de a face ceva din film. Într-o zi îl aveam în mână, l-am rotunjit, apoi mi-am amintit că am capse şi că aş face o brăţară unică“, spune tânăra.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite