Constănţenii vor decide ce se va întâmpla cu maidanezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Guvernului de a eutanasia câinii vagabonzi a stârnit reacţii pro şi contra din partea populaţiei. Unii sunt de acord să se scape astfel de câinii fără stăpân, în timp ce alţii intră şi în greva foamei pentru a atrage atenţia asupra faptului că se face un masacru printre bietele animale.

Ca peste tot în ţara, şi la Constanţa maidanezii reprezintă totuşi o problemă. Întrebat cum va scăpa de câinii fără stăpn fără a-şi pune în cap populaţia iubitoare de animale, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a spus că va face un sondaj. Acesta va fi afişat pe pagina de Internet a Primăriei Constanţa, la fel cum a procedat şi cu aflarea opiniei constănţenilor cu privire la priorităţile pentru acest an în ceea ce priveşte urbea. „Dacă oamenii vor dori să-i omor, îi omor, dacă nu, vom găsi alte soluţii“, a declarat Radu Mazăre. A spus însă că ar prefera ca banii pe care îi consumă pentru întreţinerea animalelor să îi folosească pentru a da de mâncare la bătrâni.

Deşi autorităţile susţin că este greu de apreciat care este numărul maidanezilor din Constanţa, ei s-au oprit totuşi undeva la 15.000 - 20.000 de capete.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite