Constănţenii sunt chemaţi la referendum: vor sau nu împărţirea ţării?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, consilierii judeţeni sunt convocaţi la o şedinţă extraordinară privind organizarea unui referendum în judeţul Constanţa pentru ziua de 17 sau 24 iulie. Cetăţenii vor trebui să răspundă la întrebarea: sunteţi de acord cu desfiinţarea administrativ-teritorială a judeţului Constanţa?

„Desfiinţarea nu se poate face decât cu acordul cetăţenilor“, a declarat Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC). El este de părere că situaţia actuală a ţării reprezintă o „gravă eroare“. „Cred că Băsescu şi Boc încearcă fel şi fel de teme pentru a bulversa viaţa socio-economică a României. Au încercat, mai întâi, cu sectoarele Bucureştiului. Au văzut că nu au reuşit şi au mutat tema în teritoriu“, a mai spus Constantinescu, care a demontat fiecare afirmaţie a premierului cu privire la nereuşitele consiliilor judeţene. Constantinescu a spus că autorităţile judeţene au accesat un procent de 91,5 la sută din cei 20 la sută care intrau în obligaţia autorităţilor judeţene. „Guvernul a reuşit să ia 4,5 la sută din cei 80 la sută pe care trebuia să îi acceseze“, a mai spus preşedintele CJC.

Referendum în 23 de judeţe

Constantinescu spune că Legea nr. 3 din 22 februarie 2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului permite organizarea unei astfel de acţiuni pentru a cere opinia cetăţenilor cu privire la reorganizarea ţării. „Legea spune că se poate organiza şi desfăşura şi referendum local asupra unor probleme de interes deosebit pentru unităţile administrativ-teritoriale. Acesta este un astfel de moment, în care opinia cetăţenilor este foarte importantă“, a mai spus Constantinescu. „Referendumul se va desfăşura în 23 de judeţe din ţară. Este nevoie de mai puţin de 50+1% pentru ca această iniţiativă a Guvernului să  treacă. Dacă populaţia nu este de acord, nu va trece“, mai spune preşedintele CJC.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite