Constănțenii sunt așteptați la cea de-a doua ediție a campaniei „Let’s Do It,Romania!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Startul campaniei „Let’s Do It, Romania!“ pentru Constanța s-a dat anul acesta de pe faleza plajei Modern. Voluntarii organizațiilor non-guvernamentale și toți cei care au dorit să ajute la eforturile de a avea o Românie mai curată, au primit sarcini de la organizatori.

Pentru anul acesta organizatorii și-au propus să depășească recordul de anul trecut și să mobilizeze 500.000 de voluntari pentru ziua curățeniei naționale.

Peste 6000 de constănțeni și-au anunțat participarea la campania din acest an din Constanța. Profesori și elevi, angajați ai companiilor din județ, sindicaliști, sau doar oameni care au înșeles importanța păstrării unui mediu curat s-au înscris pe www.letsdoitromania.ro pentru campania de curățare a întregii țări într-o singură zi – 24 septembrie.

Punctele de înregistrare, de unde voluntarii își pot procura saci și mănuși, sunt următoarele: municipiul Constanța – AutoGrup (dealer Skoda), șos. Mangaliei 217, la ieșirea spre Mangalia, municipiul Medgidia – Primăria municipiului, str. Decebal nr. 25 și•    Cernavodă – Primăria orașului, str. Ovidiu nr. 11.

Salubrizatorii joacă un rol important în cadrul campaniei, misiunea lor fiind aceea de a colecta deșeurile strânse de voluntari. În județul Constanța, deșeurile sunt preluate de către Gremlin Computer (deșeurile reciclabile), Polaris Grup (deșeurile menajere) și Lafarge (deșeurile pentru coincinerare).

Printre voluntarii care s-au alăturat campaniei se află și persoane private de libertate. Un număr de 30 de deținuți participă la curățenie în Rezervația Naturală “Fântânița”, în pădurea din partea de est a localității Valu lui Traian, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, la Biblioteca Județeană “Ioan N. Roman”, la Spitalul Militar de Urgență “Alexandru Gafencu” și la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.

”Proiectul Let’s do it Romania a fost demarat ca rezultat al indiferenței oamenilor și a autorităților locale față de poluarea mediului înconjurător cu deșeuri. Anul trecut, participanții au afirmat că proiectul Let’s do it Romania a constituit oportunitatea de a schimba în bine țara. Peste 200.000 de voluntari au strâns peste 550.000 de saci cu deșeuri.
Rezultatele au fost impresionante, dar obiectivul campaniei „Să facem curat în toată țara într-o sigură zi”, a ramas. Anul acesta, pentru că s-a arătat ca se poate, vrem sa facem și mai mult în campania Let’s do it Romania”, a declarat Cosmin Bârzan unul dintre organizatorii campaniei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite