Constănţenii care au intrat în topul „Forbes 500 Miliardari“. Vezi aici cui i-a crescut averea în an de criză!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Averile constănţenilor au scăzut considerabil în ultimul an. Un singur milionar de la malul mării este în plină expansiune şi s-a îmbogăţit în acest an cu aproximativ 50 – 70 de milioane de euro, conform estimărilor Forbes.

În topul naţional „Forbes 500 Miliardari“, ce a apărut astăzi la chioşcuri, pe primul loc se situează şi în acest an Dinu Patriciu.  Urmează Frank Timiş, miliardarul român de la Londra, Ioan Niculae (Bucureşti), Grigore Adamescu (Bucureşti), Ion Ţiriac (Bucureşti), Veronica Guşă de Drăgan (Palma de Mallorca – Spania), apoi constănţeanul Gabriel Comănescu, care situează Constanţa pe locul II, după Bucureşti, dacă e să luăm drept criteriu cea mai mare avere. Constănţeanul are o avere estimată la 500 – 520 de milioane de euro şi este în expansiune, în plină criză.

În judeţul Constanţa, pe locul doi se situează familia Gheorghe şi Dumitriţa Bosînceanu (170 – 175 de milioane de euro – locul 23 la nivel naţional), iar pe locul trei fraţii Ion şi Nicolae Duşu (locul 48), cu o avere estimată la 90 – 95 de milioane de euro. Pe locul patru îl găsim pe Adolf Bâclea (80 – 84 de milioane de euro – locul 55). Urmează Corneliu Idu, pe locul cinci, (70 – 75 de milioane de euro – locul 60 la nivel naţional), Ion Grecu (63 – 65 de milioane de euro – locul 71 la nivel naţional), Lucian Lazia (35 – 37 de milioane de  euro – locul 134), Dumitru Martin (35 - 37 de milioane de euro, locul 134), Grigore Comănescu (30 – 32 de milioane de euro – locul 156).



Gabriel  Comănescu (44 de ani) este unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din România. Anul trecut, se situa pe locul 8 în „Forbes 500 miliardari“, cu o avere estimată la 450 de milioane de euro. Între timp, avarea sa a ajuns să fie estimată la 500 – 520 de milioane de euro, el fiind pe locul 7 în topul din 2011.

Comănescu a intrat în afacerile cu petrol în 1999, iar în 2004 a încheiat primul contract pentru foraj maritim. În 2006 a preluat platformele maritime ale Petrom. Tranzacţia a fost estimată la 100 de milioane de euro. Astăzi, constănţeanul câştigă licitaţii internaţionale în defavoarea unor nume mari în domeniu. La începutul anului a deschis o reprezentanţă în Kazahstan. Tot în acest an, Grup Servicii petroliere a câştigat o licitaţie internaţională în urma căreia două platforme vor fora în Mexic.

Gabriel Comănescu este şi proprietarul Hotelului Vega, din Mamaia, preferat de vedetele care vin la malul mării atât în sezonul estival, cât şi în sezonul rece. Este, de asemenea, colecţionar de maşini de epocă.

Pe locul 2 în topul miliardarilor din  Constanţa rămâne familia Gheorghe şi Dumitriţa Bosînceanu, care deţine Şantierul Naval Constanţa. Anul trecut, familia de milionari se situa pe locul 22 la nivel naţional, cu o avere estimată la 200 de milioane de euro. Criza şi-a spus cuvântul, iar în acest an Bosînceanu se situează pe locul 23, cu o avere estimată la 170 – 175 de milioane de euro).

Milionarul Niculae Duşu, cuscrul familiei Bosînceanu, şi fratele său, Ion Duşu, au urcat în acest an cu un loc în topul Forbesc (de pe locul 49 pe locul 48), deşi averea lor a scăzut de la 105 – 110 milioane de euro la 90 – 95 milioane de euro. Niculae şi Ion Duşu sunt proprietarii fabricii de materiale de construcţii Celco.
Şi Adolf Bâclea, unul dintre cel mai importanţi armatori români, proprietarul Cosena SRL, a fost afectat de criză. Anul trecut se situa pe locul 60 în topul miliardarilor, cu o avere estimată la 90 de milioane de euro. În acest an este pe locul 55, dar averea sa a scăzut – 80 – 84 de milioane de euro.

A avut un an prost în afaceri şi Corneliu Idu, care de pe locul 48 a ajuns pe locul 60 în Topul Miliardarilor Forbes. Averea sa, estimată la 115 milioane de euro anul trecut, a ajuns în acest an la 70 – 75 de milioane de euro. Corneliu Idu este proprietarul companiei Idu Shipping&Services.


Gabriel Comănescu, cel mai bogat constănţean

Află de pe forbes.ro

Veronica Guşă de Drăgan: Moştenitoarea unui imperiu

Edward Popescu: Tânăr, bogat şi celebru

Dinu Patriciu: Vinde ca să cumpere iar

Bogații și mersul economiei

Top 10 miliardari Forbes

Mai puteţi citi şi:

30 de nume noi în Top 500 Miliardari 2011

Dinu Patriciu – pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români

Casele şi domeniile miliardarilor din Top 500

Cele mai bogate femei din România

Cine sunt cei mai tineri miliardari din topul Forbes

Cine sunt miliardarii români care au pierdut 80 de milioane de euro într-un an

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite