Constanţa: Constănţenii pleacă în concediu toamna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Constănţenii pleacă în concediu toamna
Constanţa: Constănţenii pleacă în concediu toamna

Ei aleg pentru petrecerea vacanţei fie destinaţii litorale de peste hotare, fie zonele montane din România. Pentru constănţeni, concediul începe abia la finele sezonului estival. Agenţiile de turism au în acest an oferte avantajoase.

Tenerife şi Barcelona, Halkidiki şi Corfu, Kemen sau Lara - sunt doar câteva dintre destinaţiile alese de constănţeni pentru vacanţă. „În acest an s-au vândut foarte bine concediile în Turcia, Grecia şi Spania. Am avut câteva solicitări şi pentru Bulgaria, însă era vorba despre clienţi din Tulcea“, a declarat Cristian Bărhălescu, managerul agenţiei de turism ICAR Tours, preşedintele ANAT Regiunea Sud - Est.

Cristian Bărhălescu spune că, în comparaţie cu anul trecut, solicitările au scăzut cu 10 - 15%. „Constănţenii merg  în vacanţă după  data de 10 – 15 septembrie, când pleacă turiştii de pe litoral. Cei mai mulţi aleg sejururi all inclusive şi ultra all inclusive, pentru că, după o vară trepidantă, vor să se relaxeze, să aibă totul la picioare“, a explicat Bărhălescu.

De la mare către mare

Deşi au marea aproape tot timpul anului, constănţenii aleg să meargă tot în zone litorale şi asta pentru a simţi pe propria piele cum e să fii turist. „Unii vin şi ne cer ajutorul.

Cei mai mulţi spun «Am 500 de euro. Unde mă trimiteţi?». Le recomandăm sejururi all inclusive, pentru că nu mai trebuie să plătească în plus“, a mai adăugat Bărhălescu. 

Încă mai sunt căutate şi vacanţele de lux, în locuri precum Emiratele Arabe Unite, Thailanda, Vietnam sau Cambodgia, Maldiwe, Hawai, Tahiti. Un astfel de sejur, cu croazieră inclusă, poate costa până la 25.000 de euro. 

„Am mers acum doi ani în Turcia. Am stat şapte zile la un hotel din Beldibi şi am fost foarte mulţumit de serviciile de acolo. Sunt ireproşabile. Turcii sunt foarte ospitalieri şi sunt cei mai buni bucătari. Sigur vor mai reveni“, a declarat George C., un constănţean în vârstă de 30 de ani.

Un sejur de şapte zile în Turcia, în sistem ultra all inclusive, la hoteluri de patru şi cinci stele, costă în această toamnă între 459 şi 795 de euro.

Acelaşi număr de zile, în insula Corfu, cu demipensiune, la hotel de trei stele, costă 220 - 250 de euro, iar pe insula Creta - 200 de euro de persoană. Transportul se face cu avionul.

Mai ieftine sunt circuitele cu autocarul

Turul Budapesta - Viena, de şase zile, costă 230 de euro de persoană, iar circuitul Franţa - Germania - Praga, de 12 zile, costă 500 de euro de persoană. La pensiunile din zona Bâlea Lac sau Bran - Moeciu, spre exemplu, închirierea unei camere duble costă între 80 şi 100 de lei pe noapte. Unii aleg să facă turul ţării.

„Prima destinaţie este Transfăgărăşanul, apoi vom vizita toate mănăstirile din Moldova, iar în final vom ajunge la Bistriţa Năsăud.  Sunt multe locuri frumoase de vizitat la noi în ţară“, spune Marius Popa, un constănţean în vârstă de 32 de ani care îşi petrece concediul în România.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite