Constanţa: Constănţenii se implică în campania noastră rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Constănţenii se implică în campania noastră rutieră
Constanţa: Constănţenii se implică în campania noastră rutieră

Mai multe persoane au sesizat nereguli din trafic şi au venit cu propuneri pentru autorităţi. Constănţenii au reacţionat atunci când li s-a cerut părerea cu privire la anomaliile din traficul rutier constănţean.

Opinia celor care se confruntă, zi de zi, cu anomaliile din circulaţie ar trebui luată în seamă în permanenţă. Serviciul Poliţiei Rutiere, aşa cum a declarat inspector şef Ciprian Sobaru, are datoria de a semnala neregulile şi de a cere administratorului domeniului public - SC Confort Urban SRL - să vină cu soluţii.

Toată săptămâna secretara a spus că directorul Ion Ţonoiu este pe teren şi nu are numărul lui de telefon. Ieri însă, ne-a spus că este în concediu de la începutul săptămânii, iar în locul lui poate da relaţii Claudiu Rădulescu. Şi el este însă pe teren, aşa cum a precizat secretara. Nu îl poate contacta pentru că nu îi ştie numărul.

Rezultatele activităţii Confort Urban au fost prezentate în paginile ziarului „Adevărul de Seară“ încă de luni: indicatoare rutiere contradictorii, ascunse în copaci, marcaje rutiere neconforme, treceri de pietoni şterse şi care nu sunt presemnalizate. Reacţia structurilor abilitate să ia măsuri a fost promptă: miercuri, un poliţist de la Rutieră a fost trimis în teren să fotografieze indicatoarele ascunse în copaci.

Sesizări de la constănţeni
Încurajaţi de iniţiativa prezentării neregulilor rutiere, constănţenii s-au simţit îndreptăţiţi să facă acelaşi lucru. Iancu Răceală şi Ivan Esmalai ne-au scris pe adresa redacţiei semnalând blocajele care se creează zilnic pe strada Răchitaşi din Constanţa din cauza faptului că sunt parcate maşini de o parte şi de alta a străzii, care are doar două sensuri de mers. În cazul în care vin maşini din ambele sensuri, traficul se blochează. „Conducătorii auto se ceartă şi chiar au avut loc ciocniri din lipsă de spaţiu“, mai spun cei doi constănţeni.

Răceală şi Esmalai au venit şi cu o sugestie pentru administratorul domeniului public: „Noi considerăm că sensul de mers dinspre strada Chiliei spre Bulevardul Mamaia ar trebui să fie unic pentru a contribui la decongestionarea traficului din intersecţia de la Delfinariu“.

Drumul spre moarte
O altă sesizare referitoare la o schimbare care ar trebui făcută la marcajele rutiere, de această dată, a venit din partea constănţeanului Virgil Ion Dumitru şi se referă la DN3 Constanţa - Valu lui Traian. „La ieşire din Constanţa sunt mai multe sedii de firme şi chiar o fermă, iar marcajul dublu de pe carosabil interzice virajul la stânga.

Dacă un şofer iese de la Registrul Auto Român trebuie să facă obligatoriu dreapta până la sensul giratoriu de la intrarea în Valu lui Traian, adică vreo 4 sau 5 kilometri, şi apoi să se întoarcă în Constanţa. Acelaşi exemplu este valabil şi pentru cei care vor să intre la reprezentanţa Dacia“, explică Virgil Ion Dumitru.

Pentru a nu mai ocoli prin Valu lui Traian, conducătorii auto ignoră linia continuă dublă, iar de aici rezultă tragediile. Numai săptămâna trecută au avut loc două accidente rutiere pe această porţiune de drum, pasagerii fiind scoşi  cu greu dintre fiarele contorsionate.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite