Constanta: Constănțenii s-au adunat în amintirea lui Michael Jackson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În faţa sălii Sporturilor a fost difuzat concertul din anul 1992 susţinut de megastar în România. Oamenii au aprins lumânări, au adus flori, jucării din pluş şi au ascultat melodiile consacrate ale starului.

Evenimentul din faţa Sălii Sporturilor a fost organizat la iniţiativa creatoarei de modă Lili Sedilec din Constanţa care deşi nu se declară un fan înfocat al lui Micheal Jackon crede că artistul a fost un etalon al zilelor noastre, mai ales pentru tinerii care sunt tot mai debusolaţi şi au ce învăţa de la el. “Am avut un vis şi mi-am spus că trebuie să fim spontani. Mi-a plăcut perfecţiunea şi asta am văzut în Michael Jackson mai ales că ştiu ce înseamnă emoţia scenei”, a declarat aceasta.

DVD-uri și tricouri pentru fani


A luat legătura cu reprezentanţii Direcţiei de Sport şi ai Direcţiei de Tineret care au sprijinit acţiunea prin tipărirea a 500 de fluturaşi prin care constănţenii erau chemaţi la omagierea starului şi să asculte concertul de la Bucureşti din 1992. În parcarea de lângă parc a fost amenajată o scenă şi un mic ecran. A fost adusă instalaţia video şi cea de sonorizare, iar fanii şi-au putut cumpăra câte un tricou pentru 25 de lei sau un maiou, un DVD la preţul de 20 de lei.

Clienţii nu au lipsit, iar banii sunt destinaţi ajutării unor copii cu dizabilităţi. “Am vrut să sprijinim această iniţiativă mai ales că se adresează tinerilor. Este un omagiu prin care să ne solidarizăm cu cei din întreaga lume care plâng dispariţia unui fenomen”, a spus şi Cristina Brânzoi, şeful Direcţiei de Tineret Constanţa.

Spectatori de toate vârstele

Irina Gheorghe de 26 de ani a venit la evenimentul de la Sala Sporturilor însoţită de fiica ei, Crina Lisa de doi ani şi jumătate. Au aprins împreună o lumânare şi au ascultat melodiile lui Michael Jackson. “Am stat trei zile să mă uit la MTV, am mai şi plâns. Cred că Michael merită premiul Nobel pentru pace pentru că a unit o lume întreagă, a făcut pentru copii ce nu a făcut nimeni şi nu cred că ar fi fost în stare să le facă rău”, a spus Irina. Mai mult, ea consideră că artistul a fost şi un luptător împotriva rasismului.


Adolescenţi, dar şi constănţeni de vârste mai înaintate au venit să îi aducă un omagiu cântăreţului. O doamnă nu a dorit să iasă în evidenţă, dar a venit discret şi a lăsat cu capul plecat o jucărie de pluş pe scena pe care ardeau lumânări şi fuseseră lăsate şi flori. În evidenţă a ieşit în schimb, Bogdan Ioan (19 ani) care purta o pălărie, ochelari şi avea degetele bandajate aşa cum Michael Jackson îşi făcea adeseori apariţia. “Este cel mai mare artist şi sunt fanul lui. Îmi place să cânt melodiile lui. Am aflat de moartea lui când susţineam bac-ul, dar am reuşit până la urmă să mă concentrez să pot trece de examene”, a spus tânărul. În tot acest timp, pe ecran a rulat concertul, iar din boxe au răsunat melodiile lui Michael Jackson care s-a stins din viaţă la vârsta de 50 de ani.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite