Constanta: Gheorghe Bosînceanu renunţă la Farul, echipa de suflet a Constanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri constănţean este dispus să cedeze gratis clubul unui investitor sau autorităţilor  locale; din păcate, nimeni nu este interesat să investească într-o echipă care va juca în Liga a II-a. 2008-2009 este cel mai dezastruos sezon pentru Farul Constanţa de la preluarea echipei de către omul de afaceri Gheorghe Bosînceanu.

După aproape zece ani în care a investit aproape 15 milioane de dolari, Bosînceanu spune adio fotbalului românesc. „Decizia mea este definitivă. Mă retrag din toate funcţiile pe care le deţin la club şi totodată renunţ să mai susţin financiar echipa. Eu nu mai pot. Am preluat echipa în 2001 din Divizia B şi regret că la plecarea mea ea a retrogradat în Liga a II-a“. spune Bosînceanu. Aşa şi-a început fostul patron al rechinilor discursul imediat după finalizarea şedinţei Cosiliului Director al clubului. În urmă cu câteva zile el avertizase că va opri robinetul cu bani de la echipă dacă nu va găsi un partener de afaceri sau o autoritate locală care să participe cu o parte din bani pentru salariile jucătorilor, transferuri sau cantonamente.

Toţi jucătorii sunt pe lista de transferuri

Bosînceanu are şi motive pentru a fi nemulţumit. „În 2001 când am preluat echipa toate cheltuielile de la club au fost mai mici de un milion de dolari. Ele au crescut progresiv de la an la an şi au ajuns la aproape şase milioane în acest sezon de campionat. Pentru ce? La sfârşit tot am retrogradat, deşi au existat momente în care jucătorii au intrat pe teren având promisă câte o primă de patru sau şase mii de dolari la victorie, mă retrag, poate vin alţii şi vor avea rezultate mai bune. Nu am niciun fel de pretenţie, însă jucătorii au fost puşi cu toţii pe lista de transferuri. Dacă viitorul investitor va dori şi vom ajunge la o înţelegere îi voi ceda şi contractele acestora“ a mai declarat omul de afaceri constănţean.

În cazul în care nu se va ivi un astfel de investitor, membrii consiliului director vor fi obligaţi să plătească salarii de mii de dolari pe lună unor jucători care vor activa în Liga a II-a. Cu excepţia lui Vukomanovici, toţi ceilalţi 30 de jucători au contracte semnate pe cel puţin doi ani de acum înainte. Se pare că cel mai mare salariu de la echipă se învârte în jurul sumei de 70 - 75.000 de dolari.

Consiliul Judeţean intră pe fir?

Bosînceanu a lăsat să se înţeleagă că interesate de preluarea echipei ar fi autorităţile locale constănţene. Cum primarul Radu Mazăre nu are nici în clin nici în mânecă cu sportul, singurul care ar putea prelua echipa ar fi Cosiliul Judeţean Constanţa (CJC), preşedintele Nicuşor Constantinescu având tangenţe cu handbalul sau rugbyul. Rămâne de văzut dacă CJC va avea banii necesari suţinerii unei echipe de liga a doua pentru accederea în primul eşantion fotbalistic naţional.




Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite