Constanţa: Bogaţii Constanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Bogaţii Constanţei
Constanţa: Bogaţii Constanţei

Adevărul de Seară încheie seria prezentării bogătaşilor din Constanţa cu ultimele două personalităţi care au intrat în topul Forbes: Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Primarul şi preşedintele Consiliului Judeţean ocupă poziţiile 428 şi 450 în topul miliardarilor din România.

Alături de ei, în clasament, se regăsesc şi alţi constănţeni cu bani cum ar fi Stere Samara, Nicolae Dimaca, Ion Grecu, Vasile Costea, Nicuşor Năstase, Liviu Brăiloiu şi Ion Dumitrache.

10 MILIOANE DE EURO

Radu Mazăre, 41 de ani

Un primar excentric, posesor de cont pe reţeaua de Internet Hi5 şi cu ID de messenger, Radu Mazăre stă în chirie, după spusele lui, unde plăteşte în jur de 1.500 de euro lunar. Cât despre afaceri, Mazăre se limitează să spună că are o parte din hotelul Flora, o reţea de distribuţie de presă şi altele mai mici, spune el, adăugând că „toate apar pe net“. Chiar dacă se plimbă în maşini de epocă, niciuna nu este trecută pe numele lui şi nici nu apar în declaraţia de avere a edilului. Mazăre este de părere că i-ar dăuna în carieră. Printre ultimele achiziţii, pe numele prietenilor se numără şi un autoturism de marcă, Morgan roşu decapotabil, cu aer retro, în valoare de aproximativ 50.000 de euro. Colecţia primarului mai cuprinde un jeep Willis din 1968, un Cadillac Escalade, un Jaguar, dar şi o Toyota Land Cruiser galbenă din ’77. La ele se adăugă un Studebaker Dictator din 1937 şi o replică Auburn din 1934.

9 MILIOANE DE EURO
Nicuşor Constantinescu, 43 de ani

Nicuşor Constantinescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, s-a născut în Ploieşti şi a venit, înainte de 1989, la Institutul de Marină. Aici a fost coleg cu actualul primar Radu Mazăre, dar şi cu omul de afaceri Sorin Strutinski. Proprietar a câtorva loturi de teren intravilan în Piatra Neamţ, Constanţa, Tulcea şi Ilfov, care însumează aproximativ 5.000 de metri pătraţi, dar şi a trei imobile, actualul preşedinte al CJ Constanţa are două case în Constanţa şi Bucureşti şi o reşedinţă de vacanţă la Piatra Neamţ.

Pasionat de maşini şi bărci, omul de afaceri deţine un Jeep Land Rover, un ARO 307, un VW Golf 4, un Jaguar, dar şi o şalupă. Constantinescu deţine un depozit bancar de un milion de dolari şi are de încasat două împrumuturi în valoare totală de 250.000 de  euro de la o persoană fizică şi de la compania Xenoti. Aminteşte, în declaraţia de avere, de o colecţie de tablouri, o colecţie importantă de timbre, bijuterii, obiecte de artă şi mobilier vechi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite