Constanţa: Bogaţii Constanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Bogaţii Constanţei
Constanţa: Bogaţii Constanţei

Aflaţi care sunt aceştia din publicaţia Forbes, care se distribuie la toate chioşcurile de difuzare a  presei la preţul de 7.99 lei.

Adevărul de Seară v-a prezentat în ultimele ediţii ocupanţii primelor 10 locuri în topul celor mai bogaţi constănţeni: pe primul loc se află Gabriel Comănescu (42 de ani), urmat de Gheorghe Bosînceanu (53 de ani), Corneliu Idu (59 de ani), Adolf Bâclea (58 de ani), Niculae (54 de ani) şi Ion Duşu (51 de ani), Lucian Lazia (55 de ani) şi Grigore Comănescu (51 de ani), Dumitru Martin (49 de ani), Paul Mihai Precup (40 de ani), Gheorghe Hagi (44 de ani). Astăzi vi-i prezentăm pe Florin Cârstocea şi Constantin Frăţilă.

31 MILIOANE DE EURO
Florin Cârstocea,
49 de ani

Pasionat de iahting, omul de afaceri constănţean Florin Cârstocea recunoaşte mâhnit că afacerea prosperă cu ambarcaţiuni de lux, ale cărei baze au fost puse în anul 2004, este în derivă: „Am vândut un singur iaht anul acesta, dar sperăm în continuare la o revigorare a pieţei“. Doar în prima jumătate a anului 2008, compania Neptun Yacht vânduse 14 iahturi. Omul de afaceri este acţionar la peste 15 companii înregistrate la Registrul Comerţului.

Este proprietar  al Hotelului Central, deţine câteva hectare de teren la Corbu şi luciu de apă, dar şi un minihotel pentru angajaţii săi la Predeal. În afară de iahting, Cârstocea preferă fotbalul, dar nu zice niciodată „nu“ nici jocurilor de noroc. Printre autoturismele preferate de omul de afaceri constănţean se numără un Audi A8, dar şi un Lexus. Cârstocea a finanţat şi construirea unui lăcaş de cult. Biserica a fost construită în localitatea Băltenii de Sus din judeţul Tulcea.

31 MILIOANE EURO
Constantin Frăţilă,
49 de ani

image

Constantin Frăţila este una din figurile recunoscute în mediul de afaceri din judeţul Constanţa. Chiar dacă până în anul 2001 acesta s-a afirmat ca arbitru de fotbal în eşaloanele secunde, dar şi în prima divizie, afaceristul susţine că are o altă poveste. De profil inginer auto, Frăţilă a lucrat şi în Armată tot pe acest post.

Ca fost şef de service auto susţine că în perioada 1985 - 1988 şi-a făcut stagiatura la Medgidia, iar Revoluţia l-a prins cu ceva experienţă în domeniu. „În 1990 mi-am deschis prima firmă, Automecanica Constanţa, iar în iunie am tăiat prima chitanţă“, spune el. În materie de afaceri, a continuat să fie „meseriaş“ în auto, dar şi în servicii şi producţie. Căsătorit, şi cu doi copii, pleacă de-acasă la şapte dimineaţa şi ajunge înapoi după opt-nouă seara.

Singura masă pe care o ia în familie este duminică. Se mulţumeşte însă cu timpul liber din concediile pe care nu le ratează şi pe care le diversifică an de an.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite