Constănţeanca Eliza Samara a obţinut o nouă victorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismenele Eliza Samara şi Daniela Dodean au adus România pe locul doi în grupa D preliminară ]n campionatul de la Moscova.

Echipa naţională feminină de tenis de masă a României, formată din constănţeanca Eliza Samara şi Daniela Dodean a debutat cu victorie la campionatul de la Moscova. Tenismenele le-au înfrânt cu 3-0 pe adversarele lor, slovencele Sona Hudecova, Barbora Balazova, Bernadette Szocs şi Lucia Truksova.

Fetele vor înfrunta astăzi, 24 mai, echipa China Taipei. „Eliza nu are emoţii pentru acest meci. M-a sunat şi mi-a spus că se simte pregătită pentru jocul de mâine şi că speră că va obţine o nouă victorie“, ne-a declarat mama sportivei, Mariana Samara.

Vine în vacanţă peste câteva zile


Ea a  mai spus că o aşteaptă luna viitoare acasă. „Nu ştiu exact câte zile va sta. M-a anunţat doar că vine după data de 1 iunie. Deja când vine acasă o întrebăm: «Când pleci?» Eliza are stilul ei de viaţă, iar noi o mai cicălim, iar ea ne spune că o stresăm, să nu-i mai spunem cum sau cu ce să se îmbrace. Nu suportă să i se dea indicaţii“ ni s-a confesat mama Elizei.

Joacă tenis de la cinci ani


Mariana Samara spune că tenisul înseamnă totul pentru fiica sa. „Îmi amintesc şi acum că a început să joace de la vârsta de cinci ani şi jumătate.

Primul care s-a apucat de tenis  a fost fratele ei mai mare, Stelian, apoi, într-o zi, când am mers  la sală să-l  luăm, Eliza a părut foarte atrasă de paletă, de minge, iar în timpul pauzei i-a cerut paleta“, a completat mama campioanei. la vârsta de şase ani lega cu aţă mingea de boltă. „Îi spuneam să iasă  să se joace cu fetiţele, dar ea prefera să se joace în curte“, îşi aminteşte mama campioanei.


Pe parcurs, micuţa a început să execute mişcările fără să-i explice nimeni, doar ce văzuse ea la ceilalţi copii din sală. „O lună mai târziu, antrenorul Sterea Viorel ne-a spus că fata este un adevărat talent şi după alte trei luni ne-am convins cu toţii că aşa este“, îşi aminteşte mama sportivei.

Citiţi mai multe în !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite