Constanţa se pregăteşte pentru caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma atenționării meteorologice pentru intervalul 12 august - 14 august 2010, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a dispus comitetelor locale, membrilor grupului de suport tehnic și serviciilor publice deconcentrate luarea de măsuri specifice vremii caniculare.

Vor fi efectuate monitorizări ale evoluției fenomenelor meteorologice, instituirea serviciului de permanență la primărie, asigurarea apei potabile în localități, instalarea unor puncte stradale de prim ajutor sau asigurarea asistenței de urgență.

Fierbe Marea Neagră! Apa a ajuns la temperaturi record de 30 de grade Celsius

În această perioadă, Inspectoratul Teritorial de Muncă va verifica modul în care sunt respectate măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme.

Acestea vizează reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice, asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus, asigurarea apei minerale şi asigurarea echipamentului individual de protecţie.

Constanţa: Peste 85 de copii au ajuns cu insolaţie la spital

Fenomenele aşteptate în această perioadă sunt disconfortul termic și vremea caniculară, cu temperaturi maxime ce vor depăși 35 de grade și cu indicele de confort termic peste pragul critic de 80 de unități. Măsurile dispuse sunt valabile pe toată perioada menținerii codului galben.

Canicula a ucis şapte persoane la Constanţa!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite