VIDEO Război cu focuri de armă în plin centrul Constanței

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal de proporţii în piaţa Balada din Constanţa, din cartierul Casa de Cultură: în jurul orei 17.00 agenţii unei firme de pază şi mai mulţi romi s-au încăierat. Mai mulţi indivizi au fost bătuţi şi unul a fost împuşcat.

Locatarii din zonă au fugit îngroziţi în momentul în care agenţii firmei Trans Guard au scos pistoalele din dotare şi au început să tragă. În câteva minute peste 100 de persoane s-au strâns în piaţa din zona Casei de Cultură.



Martorii au relalat că romii au ripostat la focurile de armă aruncând în agenţi cu bucăţi desprinse din caldarâm şi au spart sticle cu care i-au atacat pe badigarzi.



Mai multe echipaje de Poliţie au venit la locul faptei în încercarea de a aplana conflictul. Oamenii legii au fost la un pas de a fi linşaţi de rudele răniţilor din cauză că au fost confundaţi cu badigarzii care le bătuseră rudele. Conflictul a fost cu greu aplanat.

image
image



Doi răniţi, unul împuşcat şi cel de-al doilea tăiat cu o sticlă spartă, au fost preluaţi de ambulanţele SMURD şi transportaţi la spital în urletele de jale ale asistenţei.

image

UPDATE: Participanţii la scandal sunt audiaţi la sediul Poliţiei Municipiului Constanţa. Poliţiştii încearcă să afle de unde a pornit scandalul şi dacă agenţii firmei de pază au tras în legitimă apărare. De la faţa locului au fost ridicate mai multe cartuşe de la un pistol cu bile. Martorii au susţinut că scandalul a pornit de la o terasă din piaţă unde mai multe persoane consumau alcool. „Cred că îl căutau pe unul dintre romi. Agenţii s-au luat de ei cred că încercau să-i ridice de acolo iar bărbaţii de la masă au reacţionat. Atunci s-au încăierat“, a povestit unul dintre martori.



Locatarii din zonă au tras o spaimă soră cu moartea. „Au tras cu pistoalele deşi erau şi copii pe aici. Pe mine m-au bătut pentru că au crezut că sunt unii dintre ei. Cine le-a dat ăstora pistoale trebuia să le facă un control la cap“, a declarat Severin Regep, una dintre victimele „războiului“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite