Viscol în toată Dobrogea! Drumuri impracticabile, ambulanţe înzăpezite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La această oră ninge viscolit în aproape tot judeţul Constanţa. Cea mai afectată zonă este Băneasa. Din cauza intensificării căderilor de zăpadă şi a viscolului există riscul de formare a sulurilor de zăpadă de până la 50 cm. Codul portocaliu a fost prelungit pentru judeţele Constanţa şi Tulcea.

UPDATE ora 17.30 Au fost închise următoarele sectoare de drum: DJ307 Şipote-Deleni, DJ391A Băneasa-Dobromir-Şipote-Dumbrăveni-Cerchezu-Negru Vodă şi DJ391 Viroaga-Cerchezu. Codul portocaliu a fost prelungit pentru judeţele Constanţa şi Tulcea.

UPDATE ora 16.30
Un grup utilaje se deplasează împreună cu o ambulanţă pe traseul Medgidia - Conacu pentru preluarea unei gravide. Alte patru autovehicule sunt blocate pe DJ391A ntre Cerchezu şi Negru Vodă. Mai multe tilaje au pornit spre ele pentru a le recupera.

UPDATE ora 14.30 Prefectura Constanţa anunţă că 27 unităţi şolare (grădiniţe, şcoli generale şi grupuri şcolare) au cursurile suspendate, iar şcolile din Mereni şi Grădina au program redus.

UDATE ora 14.00 O maşină de transport pâine şi patru autoturisme au fost deblocate de pe drumul dintre Băneasa şi Dobromir.

UPDATE ora 13.30 Ambulanţele sunt însoţite de utilajele regiei de drumuri în zona Vadu şi Nuntaşi.

UPDATE ora 12.50 Drumul judeţean 39 1A Oltina - Băneasa - Dobromir - Şipote este blocat. Utilajele RegieiAutonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa înceracă restabilirea circulaţiei. Ul alt grup de utilaje încearcă să asigure accesul unei ambulanţe în localitatea Pădureni.

UPDATE ora 11.30 Porturile sunt în continuare închise, din cauza vântului care bate cu forţa 8 pe scara Beaufort (Bf), valurile ajungând la aproape 8 metri.
Localitatea Schitu nu este alimentată cu energie electrică, iar Mihail Kogălniceanu şi Oituz sunt parţial fără apă curentă.
Prefectura anunţă că a fost închis circulaţiei-DN 22A Hârşova- Tulcea, măsură dispusă de poliţie pentru a se evita blocajele datorită situaţiei din judeţul Tulcea.



Mijloacele de transport în comun din oraşul Constanţa circulă fără probleme şi nu sunt întârzieri mari.
Trenurile de călători au întârzieri la sosirea şi plecarea din statii. Mai multe trenuri au fost anulate, joi, in mai multe localităţi din ţară, din cauza ninsorii şi a viscolului, informează CFR Călători. Călătorii pot solicita informaţii referitoare la întârzierile sau modificarile în circulaţia trenurilor de călători la staţiile CFR, la telefon 021/9521 sau pot accesa site-ul www.cfrcalatori.ro.

image
image
image

În cursul dimineţii s-a acţionat pentru deblocarea unui microbuz de pe drumul judeţean 391A, la Dobromir. La nivelul întregii ţări, în această dimineaţă traficul era închis pe 28 de drumuri naţionale, anunţă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Traficul va fi redeschis în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice. Circulaţia se desfăşoară în toată ţara în condiţii de iarnă
Şoferii sunt rugaţi ca în perioada următoare să evite tranzitarea zonelor afectate de fenomene meteorologice intense, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată).

De unde puteţi obţine informaţii privind starea drumurilor

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite