Copila de 12 ani violată de tată este analfabetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minora va fi preluată de asistenţii sociali
Minora va fi preluată de asistenţii sociali

Alexandra C. trebuia să fie externată din spital, unde a fost internată cu câteva zile în urmă după ce a băut diluant. Ea va mai rămâne internată o perioadă întrucât a făcut pneumonie.

Ea a fost internată în spital după ce a băut diluant ca să scape de tatăl violator. Minora a cerut ajutor Poliţiei, însă tatăl Costică Ciochină (40 de ani) a fost lăsat în libertate din lipsă de probe.
Copila de 12 ani nu a fost niciodată la şcoală. Nu ştie să scrie şi nici să citească. A fost părăsită de mamă când avea doar un an. „A plecat în străinătate şi nu s-a mai întors niciodată şi nici nu a mai dat vreun semn de viaţă“, spune Mariana Gănescu, asistentul social care a făcut ancheta socială la domiciliul minorei.
De 11 ani, ea locuieşte cu tatăl său. Unde s-a mutat el şi-a luat şi fata după el: la Tătaru, Darabani, ba chiar şi la Pucioasa, judeţul Dâmboviţa. „Acum, spun asistenţi sociali, ea locuia la Vâlcele la fratele ei mai mare. Se pare că tatăl a fost în vizită la ei şi atunci spune fata că a fost violată“, spune Mariana Gănescu.
Tatăl locuieşte singur şi nu şi-a găsit nicio femeie care să-l ajute la treburile casei. Munceşte cu ziua, pe unde apucă. Nici fiul cel mare nu are un loc de muncă stabil. Ar fi şi greu, dat fiind locul unde trăiesc.

În grija statului

Violul a fost săvârşit în noaptea de  1 octombrie. Alexandra a povestit unei mătuşi că tatăl ei a venit să doarmă cu ea în pat, iar în timpul nopţii, în timp ce dormea, a făcut sex cu ea. Mătuşa a anunţat Poliţia.
După ce se va face bine urmează să fie plasată într-un centru de plasament. „La mătuşa ei nu o putem duce întrucât are cinci copii şi locuieşte într-o casă cu două camere. Nici la frate nu o putem plasa întrucât el locuieşte împreună cu tatăl care a abuzat-o“, a spus Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite