Oraşul Constanţa de odinioară! Imagini inedite cu oraşul vechi GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străzi care s-au scufundat în mare, fosta închisoare, bulevarde mult prea largi pentru cele câteva autoturisme care le parcurgeau în zgomot infernal. Colecţionarii au pus la dispoziţia publicului poze document din timpul construirii unor edificii importante ale oraşului.

În urmă cu 100 de ani, în Constanţa se construia după modelul architectural francez. Multe dintre ele există şi astăzi: Cazinoul, Muzeul de Istorie şi Arheologie, Moscheea Carol I, Catedrala Sf Petru şi Pavel. Una dintre cele mai frumoase zone ale oraşului – zona peninsulară, arată ca după război. Majoritatea caselor se prăbuşesc. Pozele îi aparţin arhitectului constănţean Radu Cornescu.



Constanţa este cel mai vechi oraş de pe teritoriul României. Prima atestare documentară datează din 657 î.e.n. când pe locul actualei peninsule (şi chiar sub apele de azi, în dreptul Cazinoului) s-a format o colonie greacă numită Tomis. Localitatea a fost cucerită de romani în anul 71 î.e.n. şi redenumită Constantiana după sora împăratului Constantin cel Mare. În cursul secolului XIII Marea cea mare (cum era denumită atunci Marea Neagră) a fost dominată de negustorii italieni din Genova care au ajutat la dezvoltarea oraşului.
Ulterior, Constanţa a declinat sub conducerea otomană, devenind un simplu sat locuit de pescari greci şi de crescători de cai şi oi.

image
image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite