Anchetă în derulare la Independenţa, unde copiii au fost vaccinaţi de femeia de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul poate fi periculos dacă nu este aplicat corect
Vaccinul poate fi periculos dacă nu este aplicat corect

Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa a deschis o anchetă în cazul cabinetului medical de la Independenţa, unde elevii s-au plâns că s-au simţit rău după ce au fost vaccinaţi de femeia de serviciu.

Aceasta a ajuns să fie ajutorul medicului din comună şi de multe ori chiar îl înlocuieşte. Localnicii apelează la tanti Leana atunci când au de făcut o injecţie pentru că femeia de serviciu „este pricepută“.

Tanti Leana le-a administrat şi vaccinul antigripal elevilor, iar două fete de 15 ani s-au simţit rău după imunizare. Una dintre ele era chiar răcită şi a anunţat că este bolnavă, dar femeia de serviciu tot i-a făcut injecţia.

Copiii spun că medicul era de faţă şi a asistat la vaccinare. Cei doi protagonişti neagă însă cele petrecute.

Fata a ajuns la spital, fiind diagnosticată cu viroza respiratorie, iar vaccinul este contraindicat în aceste condiţii. „Dacă nu este administrat corect, orice vaccin poate duce la şoc anafilactic şi în final la deces“, explică şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Constanţa, Constantin Dina, care a ordonat demararea anchetei.

O echipă de inspectori DSP a mers la Independenţa pentru a cerceta împreujurările în care s-a făcut vaccinarea copiilor şi a modului în care se derulează acordarea de asistenţă medicală.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite