Încep înscrierile la Universitatea Ovidius, pentru admiterea la licenţă, dar şi pentru un loc de cazare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, 10 septembrie, încep înscrierile pentru sesiunea de admitere la studii de licență în cadrul facultăților Universității Ovidius din Constanța şi totodată se depun cererile de cazare pentru anul universitar 2012 – 2013.

Sunt scoase la concurs peste 1.000 de locuri cu taxă, dintre care fără taxă: 4 locuri la Facultatea de Litere, dintre care 2 locuri la specializarea Limba și literatura franceză – o limbă și literatură modernă – italiană, portugheză, engleză, 2 locuri la specializarea Studii americane; 12 locuri la Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia Petrolului, dintre care 3 la specializarea Fizică, 3 la specializarea Chimie, 6 la Chimie alimentară și tehnologii biochimice; 15 locuri la Facultatea de Matematică și Informatică, specializarea Matematică – Informatică; 12 locuri la Facultatea de Construcții, dintre care 6 la domeniul de licență Inginerie civilă și 6 la specializarea Inginerie economică în construcții; 7 locuri la Facultatea de Arte, dintre care 3 la specializarea Interpretare muzicală (canto) și 4 la Artele spectacolului (actorie).

Cele mai căutate facultăţi de la Universitatea Ovidius: Ştiinţe Economice, Medicină şi Drept

Totodată sunt scoase la concurs câte un loc pentru candidații rromi la specializările Jurnalism (Facultatea de Litere), Teologie ortodoxă pastorală (Facultatea de Teologie), Administrație publică (Facultatea de Drept și Științe Administrative), Chimie (Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia petrolului), Informatică (Facultatea de Matematică – Informatică), Asistență farmacie (Facultatea de Farmacie), Inginerie economică în construcții (Facultatea de Construcții), Artele spectacolului – actorie (Facultatea de Arte).

Încep înscrierile la facultate! Vezi oferta Universităţii Ovidius

„Sunt și facultăți care nu mai au locuri disponibile pentru această sesiune, deoarece în luna iulie concurența a fost acerbă. Pentru sesiunea de admitere din septembrie sunt scoase la concurs și locuri pentru învățământul ID/IFR. Prima sesiune de admitere din luna iulie a fost un real succes, chiar dacă rata de promovabilitate a Bacalaureatului a fost scăzută. S-a constatat o scădere cu doar 2,11% a numărului studenţilor înmatriculaţi, faţă de aceeaşi sesiune a lui 2011”, a declarat rectorul Universității Ovidius, prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure.

Calendarul sesiunii de admitere septembrie 2012 este următorul:

10 – 16 septembrie - înscrieri la facultăţile care au probă de concurs
10 – 18 septembrie - înscrieri la facultăţile care au concurs pe bază de dosar
17 - 18 septembrie - susţinerea probelor de concurs
19 - 20 septembrie - afişarea rezultatelor.

Înscrierile se fac luni – vineri, între orele 9.00 şi 17.00, sâmbătă și duminică, între orele 9.00 şi 13.00. Metodologia de admitere și cifrele de școlarizare pot fi consultate la adresa http://www.univ-ovidius.ro/admitere.

Totodată, de luni, 10 septembrie, până pe data de 23 septembrie, se depun cererile de cazare pentru anul universitar 2012 – 2013. În intervalul orar 10.00 – 13.00, la sediul Ligii Studenţilor situat pe Bulevardul Mamaia, nr. 124, Cămin Nr. 2, mansardă, camera 5, sunt așteptați cei care doresc un loc în căminele Universității Ovidius.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite