Constanţa, izolată de Bucureşti! Trenurile fac cale întoarsă, după ore întregi de stat la ieşirea din Capitală. CFR returnează banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constanţa este izolată faţă de Capitală. Trenurile dinspre Bucureşti nu pot ajunge la Constanţa din cauza problemelor cauzate de condiţiile meteorologice. Pe calea ferată se înregistrează întârzieri de ordinul orelor.

Pasagerii ajung să petreacă în tren dublul duratei călătoriei, fără măcar să ajungă la destinaţie.

Luni seara, Intercity-ul 583 de la ora 16.25, ce trebuia să parcurgă cei 225 de kilometri în 2 ore şi 32 de minute şi să ajungă în gara Constanţa la ora 18.57, a fost blocat pe şine ore în şir.

La ora 19, după trei ore de la pornirea din Gara de Nord, trenul ajunsese abia la Pantelimon, adică la circa 11 kilometri de Bucureşti. Cauza blocajului: un marfar se defectase pe calea ferată şi împiedica astfel toate celelalte curse.

Deşi iniţial, călătorilor li se spusese că urmează să fie adusă altă locomotivă să repună trenul în mişcare, după patru ore de aşteptare, CFR a decis întoarcerea Intercity-ului în staţia Gara de Nord.

Dar nici această manevră n-a reuşit din prima, Intercity-ul înţepenindu-se în staţia Băneasa. După altă oră de aşteptare, unii pasageri s-au dat jos din tren şi au plecat.

La ora 21.30, pasagerii de Constanţa au fost aduşi înapoi la Gara de Nord din Bucureşti, după 5 ore de stat în tren. Călătorilor li s-au înapoiat banii de bilet.

Aceleaşi probleme le-au întâmpinat şi călătorii care au ales trenul de ora 14.05. Cu o zi înainte, trenurile arhipline au parcurs distanţa în cinci ore, CFR-ul eliberând bilete fără loc în loc să suplimenteze garnitura cu cel puţin încă un vagon.

Trenurile de după-amiază sunt preferate de studenţii constănţeni care sunt în plină sesiune şi vin acasă după susţinerea fiecărui examen.

Autostrada Soarelui este închisă, astfel că singura posibilitate de ajuns la Constanţa nu există decât pe drumul cel vechi DN3 Brăneşti-Fundulea-Lehliu-Feteşti, unde se circulă în condiţii anevoioase.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite