Traian Băsescu către bugetari: „Sunteţi prea mulţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent astăzi la Mangalia, la Şantierul Naval Daewoo, preşedintele statului a spus că lovitura de ieri dată bugetarilor este cauzată de criza în care se află România şi întreaga Europă.„După părerea mea, traversăm prima criză economică, deşi la nivel mondial se vorbeşte de cea de-a doua", a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a spus că, la ora actuală, statul român împrumută 3,6 miliarde de euro pentru plata pensiilor şi peste 1,2 miliarde euro pentru plata bugetarilor. „Nu putem rămâne pe poziţia unui stat care trăieşte din datorii. Eu am un singur mesaj pentru bugetari: sunteţi prea mulţi! Avem la ora actuală 1,2 milioane de bugetari şi trebuie reduse cheltuielile pe funcţionarea statului, dacă vrem să fim un stat viabil", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele statului a amintit şi de strategia fiscală a guvernului, în care, spune el, nu se spune nimic despre îngheţarea tuturor pensiilor.

„În strategia fiscală a guvernului pe care eu o susţin nu se spune nimic despre îngheţarea tuturor pensiilor. Este vorba doar despre cei din grupa 1 şi 2 de muncă, care s-au pensionat după anul 2000. Pentru aceştia, probabil, se va găsi o soluţie în anii 2013 - 2014. Suntem obligaţi la ora actuală să diminuăm diferenţele uriaşe făcute în anii 2007 - 2008. Nu ne putem îndatora la nesfârşit pentru pensionari şi bugetari, sacrificând generaţia care urmează. Este o responsabilitate morală", a mai spus Traian Băsescu la Mangalia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite