Bye, Romania! Americanii au pus capăt aplicaţiei militare de la Marea Neagră. Cum s-a derulat „Furtuna de vară 2012“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Summer Storm 2012 - debarcarea americană la Capu Midia
Summer Storm 2012 - debarcarea americană la Capu Midia

Două avioane US ARMY au încărcat duminică, de pe pista Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, echipamentele militare ale efectivelor care au participat la Summer Storm 2012.

Containere cu materialele militare au fost preluate de vehicule speciale de culoare gri aparţinând armatei americane şi au fost transportate în interiorul avioanelor.



Litoralul a fost teatrul de operaţiuni al unui desant american, în perioada 9-14 august. Summer Storm 2012 (Furtuna de vară) este numele exerciţiului la care au participat peste 700 de militari români şi americani. Manevrele s-au desfăşurat în poligonul de la Capu Midia şi în raioane maritime din apropierea coastei româneşti.

VIP-uri ostatice recuperate de militarii americani


Poligonul de la Capul Midia a fost teatrul de operaţiuni al unui exerciţiu demonstrativ în cadrul Media Day. Aplicaţia a fost de desant trupe de pe nava USS Fort McHenry în scopul ocupării unui cap de pod la litoral şi de recuperare a unor VIP-uri reţinute la mal.


Summer Storm 2012 - debarcarea americană la Capu Midia
Nava militară americană USS Fort McHenry, oaspete la Ziua Marinei

Informaţii suplimentare despre nava americană USS Fort McHenry găsiţi pe site-ul http://www.fort-mchenry.navy.mil

Nava militară americană USS Fort McHenry a sosit în apele teritoriale româneşti la data de 9 august pentru a participa la acest exerciţiu, apoi a fost prezentă la activităţile prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române. La data de 15 august, nava a intrat în portul Constanţa.

Instruirea în comun a militarilor a cuprins activităţi de planificare şi executare a unei operaţii de debarcare la Capul Midia, activităţi de recunoaştere şi securizare a plajei, patrulare, trageri de infanterie, evacuare non-combatanţi, instruire pentru lupta urbană şi operaţiuni de cercetare prin luptă.



Forţele Navale Române au luat parte la acest exerciţiu cu doua plutoane ale Infanteriei Marine, un dragor maritim, o vedetă maritimă de intervenţie cu scafandri şi un elicopter IAR Puma Naval.

Forţele Aeriene Române vor acţiona cu două MiG 21 şi un elicopter IAR 330L pentru evacuare medicală, iar din partea Forţelor Terestre Române participă o echipă de coordonare a traficului aerian şi un pluton de cercetare.

Summer Storm 2012 - debarcarea americană la Capu Midia
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite