Cei mai buni jucători români se întrec la Constanţa pentru a reprezenta ţara la Cupa Mondială a Sportului Electronic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiția va avea loc pe 25 – 26 august, la Forte Games, în Constanța. Jocurile oficiale ale finalei sunt Starcraft 2 și FIFA 12. Cei mai buni doi jucători din fiecare competiție vor reprezenta țara la finala mondială de la Paris, din noiembrie.

Professional Gamers League (PGL), organizatorul campionatelor naționale de jocuri electronice, derulează finala ESWC (Electronic Sports World Cup) 2012 România.

Finala Națională pentru Cupa Mondială a Sportului Electronic are în perioada 25 – 26 august 2012, la Forte Games, în Constanța, cu susținerea Romtelecom și Cosmote România.

Campionul de Counter Strike - Liviu Munteanu, liderul echipei Earthquake, ţinteşte un nou titlu

Jocurile oficiale ale ESWC 2012 România sunt Starcraft 2 și FIFA 12, iar la fiecare competiție vor participa câte 16 dintre cei mai buni jucători din țară. Pentru această finală au avut loc deja cele patru etape de calificări online, pe 28 iulie, 4, 11 august și 18 august.

Cum se desfășoară concursul

În prima zi a finalei ESWC 2012 România, pe 25 august, va avea loc competiția de FIFA 12, iar a doua zi - cea de Starcraft 2. Cei mai buni doi jucători din fiecare concurs vor reprezenta România la Finala Mondială Electronic Sports World Cup, care se va desfășura la Paris, în perioada 1–4 noiembrie.

Românii au câștigat Balcaniada de Counter Strike și Starcraft! Constănțenii de la Earthquake, pe locul 1!

Toate cheltuielile de participare ale câștigătorilor vor fi suportate de PGL.

Este al cincilea an când în România se organizează calificări naționale pentru această cupă mondială. Anterior, concursuri au mai fost organizate în 2003, 2005, 2007 și 2009.

Campionii la Counter Strike au plecat să cucerească lumea! Ei vor participa la DreamHack Winter 2011, cel mai mare festival digital din lume

„ESWC este una din cele mai spectaculoase competiții de sport electronic existente la nivel mondial, având o calitate de excepție. Jucătorii români așteaptă din 2009 să poată participa la acest eveniment“, a declarat Silviu Stroie, preşedintele PGL.

România – pe podium la finala mondială DreamHack Winter, cel mai mare festival digital din lume

Competiția de la malul mării va găzdui și un concurs de Counter-Strike 1.6, care va debuta în prima zi a finalei ESWC. Cele mai bune 8 echipe dintre cele 16 înscrise în competiție vor juca finala pe data de 26 august.

De această dată, premiile pentru câștigători vor fi în bani, astfel că echipa de pe locul întâi va primi 800 de euro, cea de pe locul doi – 500 euro, a treia cea mai bună echipă - 300 euro, a patra - 200 euro, iar echipele clasate pe locurile cinci și șase - câte 100 de euro.

Balcaniada la Counter Strike și Starcraft, jucată la Constanța

Despre PGL


Înființată în anul 2001, Professional Gamers League (PGL) organizează campionatele naționale de jocuri pe calculator, devenite deja o tradiție în lumea tinerilor din România.

De asemenea, de peste 10 ani, PGL organizează calificări pentru cele mai importante competiții mondiale în domeniu, care de multe ori sunt asimilate jocurilor olimpice.

La aceste competiții participă elita sportului electronic mondial, jucători care se antrenează pe parcursul unui an întreg pentru a obține un loc pe podiumul DreamHack, World Cyber Games, International eSport Federation, ESWC.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite