Şoseaua de coastă a Constanței trece prin birourile Parchetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portul Turistic Tomis se află pe traseul şoselei de coastă
Portul Turistic Tomis se află pe traseul şoselei de coastă

Senol Zevri, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, reclamă lațul în care a fost prins: dosar de luare de mită contra aviz favorabil de mediu

În conferinţa de presă organizată luni, Senol Zevri, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, a dezvăluit presiunea la care este supus pentru a emite aviz de mediu pentru construirea şoselei de coastă. Zevri este cercetat pentru luare de mită de procurorii DNA, iar magistratul care instrumentează dosarul este soţia consilierului juridic de la firma pe terenul căreia trece şoseaua de coastă. „Procurorul Corina Scăeţeanu este căsătorită cu Mihai Teodor Abălaru, consilier juridic la firma Habitat şi Ambient, deţinătoarea terenului situat pe traseul şoselei de coastă“, a declarat Senol Zevri, arătând dovada: declaraţia procuroarei în cauză, postată pe site-ul DNA. Firma Habitat şi Ambient este omniprezentă în dosarele de retrocedare a unor suprafeţe importante din domeniul public al Constanţei. Coproprietarii terenurilor sunt finanţatorul de la Dinamo Cristian Borcea şi afaceriştii Georgică Giurgiucanu şi Mihai Camboianu. 

Tot de la un aviz de mediu i se trage


Dosarul de la Parchet în care este cercetat Senol Zevri are ca obiect o reclamaţie depusă în 2010 de directorul unui cotidian local, care spune că i s-a cerut şpagă de mii de euro pentru avizul de mediu al unui imobil de 7 etaje de pe bulevardul Ferdinand. Zevri a refuzat să dea acordul întrucât clădirea urma să aibă mai multe etaje decât avea dreptul să construiască în zona respectivă.

Legătura dintre procuror şi şoseaua de coastă

Din 2010, directorul Senol Zevri a refuzat de două ori emiterea unui aviz de mediu pentru şoseaua de coastă. El relatează că acest lucru i-a adus şicane în dosarul de luare de mită. „Procurorul Corina Scăeţeanu a instrumentat dosarul în mod tendenţios, cu scopul vădit şi unic de a sprijini obţinerea ilegală de către Primăria Constanţa a acordului de mediu pentru proiectul şoselei de coastă. Vrea să mă trimită în judecată cu orice preţ ceea ce ar avea drept consecinţă suspendarea mea din post. Noul director ar putea fi convins să semneze avizul“, explică Senol Zevri.
El arată că magistratul nu a aprobat utilizarea de probe care l-ar fi disculpat, cum ar fi confruntarea directă cu denunţătorul sau poligraful, iar într-o discuţie, procuroarea i-ar fi spus: „Dacă vă opuneţi şi dumneavoastră proiectelor Constanţei...“
Zevri a cerut recuzarea procurorului şi a sesizat DNA Bucureşti. Procurorul Corina Scăeţeanu nu a putut fi contactată, întrucât se afla într-o anchetă.

Citeşte în Adevărul de mîine de ce Agenţia de Mediu nu a dat aviz pentru şoseaua de coastă!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite