Stomatologii, instruire pentru confortul pacienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalul medical din stomatologie va fi instruit gratuit în Constanţa şi în alte trei mari oraşe din ţară – Bucureşti, Iaşi, Timişoara. Societatea Română de Ergonomie Dentară a lansat programul european prin care se doreşte îmbunătăţirea serviciilor oferite în cabinetele stomatologice. 

Ergonomia este o disciplină ce se ocupă cu studierea condiţiilor de muncă pentru adaptarea optimă a omului la locul de muncă. La cursurile ce vor fi derulate în perioada octombrie 2012 - mai 2013 vor fi învăţate normele europene de funcţionare a unui cabinet stomatologic, tehnici de prevenţie a îmbolnăvirilor de la medic la pacient şi invers, precum şi a îmbolnăvirilor aparatului dento-maxilar, management bazat pe IT etc.

La final, 3.120 de cadre medicale vor fi instruite pentru aplicarea de metode moderne. Cinci centre experimentale de perfecţionare vor fi înfiinţate în fiecare euroregiune a ţării, iar informaţiile vor fi difuzate printr-un portal dedicate şi prin două ghiduri medicale.

Universitatea Ovidius Constanţa este partener al acestui proiect, împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr.T. Popa Iaşi şi compania de instruire Aleron Training SRL.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite