Plase kilometrice, întinse pe lacul Sinoe de localnici din Istria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei braconieri din comuna Istria au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, dar numai după ce au folosit arma din dotare.

Localnicii, cu vârste între 24 şi 35 de ani, au întins marţi patru kilometri de plase monofilament, interzise de lege, pe lacul Sinoe. Depistaţi de poliţiştii de frontieră, indivizii au ignorat somaţiile, astfel că oamenii legii au tras în aer un foc de avertisment pentru a-i convinge să se predea.

În apropierea lacului erau trase cele două autoturisme cu care braconierii veniseră. O maşină era dotată cu o instalaţie de peridoc (adică remorcă de transportat ambarcaţiuni), în care se aflau 12 saci din plastic şi rafie, iar la mal era ancorată o barcă cu motor. În saci se aflau plase de pescuit din nylon şi fir de aţă, în lungime totală de 3.840 metri liniari, precum şi o cantitate de peşte proaspăt braconat de diferite specii.

Autoturismele, peridocul şi plasele au fost ridicate în baza dovezilor de reţinere, în timp ce peştele a fost predat spre valorificare unei societăţi comerciale. Pe numele braconierilor a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nedeţinere a licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial, deţinere a fără documente legale a peştelui, precum şi deţinere şi utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite