Ultimele oferte pentru vacanţa de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revelion la malul mării
Revelion la malul mării

„Acum sunt tarife corecte“, dau asigurări agenţiiile de turism. Preţurile unui sejur la munte sau în străinătate au scăzut cu 15 procente. Mulţi constănţeni şi-au făcut deja rezervare pentru vacanţa de iarnă.

„Sunt căutate, în egală măsură, atât ofertele din ţară, cât şi cele din străinătate. În acest an tarifele sunt mai mici cu aproximativ 15%. Criza le-a optimizat, iar acum sunt tarife corecte. Încă mai sunt locuri disponibile şi pentru cei care nu au făcut deocamdată o rezervare“, a declarat Cristian Bărhălescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, regiunea Sud-Est.

Cât costă vacanţa

Turiştii care vor să petreacă sărbătorile de iarnă la munte sunt ademeniţi cu bucate româneşti, programe artistice, cadouri şi o atmosferă de poveste. Preţul unui sejur de sărbători, cu patru nopţi de cazare şi pensiune completă, porneşte de la 600 de lei şi poate ajunge până la 1.700 de lei în staţiunile de pe Valea Prahovei.
Preţul unui sejur în străinătate porneşte de la aproximativ 450 de euro de persoană (1.980 de lei). „Pentru vacanţa din perioada sărbătorilor de iarnă sunt căutate destinaţii ca Egipt, Tunisia, Italia, Austria, Grecia, Tenerife, Dubai, China. De obicei, oamenii optează pentru vacanţe de aproximativ cinci-şapte zile în această perioadă“, arată Cristian Bărhălescu.

Pentru vacanţele în ţară mulţi aleg să facă rezervare pe cont propriu, fără să apeleze la serviciile unei agenţii de turism. Spre exemplu, la Pensiunea Viorica (4 margarete) din Moeciu de Sus (Braşov), un sejur de 4 nopţi în perioada Revelionului, cu toate mesele incluse, costă 340 de euro de persoană (1.500 de lei). La Cerbul Carpatin (3 margarete) în Bran, închirierea celor şapte camere pentru trei nopţi costă 1.250 de euro (5.500 de lei). În preţ este inclus micul-dejun şi masa festivă.
La hotelul Mina din Păltiniş (Sibiu), trei nopţi de cazare cu mic-dejun inclus, cină de Revelion şi Anul Nou costă 1.340 de lei de persoană. La Casa Zan din Cavnic-Maramureş, închirierea tuturor celor 4 camere, timp de patru nopţi, costă 2.200 de lei.

Revelionul acasă

În judeţul Constanţa sunt diponibile pentru închiriat pensiuni din Mamaia, Eforie Nord şi Eforie Sud. Proprietarii cer aproximativ 50 de lei de persoană pentru o noapte de cazare. Restaurantele şi cluburile au pregătit, de asemenea, oferte. Cei care vor să petreacă Revelionul la Restaurantul Akolade al hotelului Vega, trebuie să achite 650 de lei de persoană. „Avem o ofertă şi la Violet Lounge, unde vom avea program artistic cu chitară live şi karaoke. Costă 300 de lei de persoană“, a declarat Raluca Dumitraşcu, reprezentant al hotelului Vega.
La Iaki, în Mamaia, sunt organizate două Revelioane, iar cei care vor să participe trebuie să achite între 600 şi 850 de lei pentru masa festivă.
Şi în cluburi sunt organizate petreceri. În Crush, atmosfera va fi întreţinută de taraful Acropolis şi trupa de dans, iar biletul de intrare costă 280 de lei, preţ în care este inclusă toată consumaţia. Cei care aleg să se distreze în clubul The Bank vor achita 200 de lei. Clubul Fratelli a pregătit o petrece de Revelion în stilul „La Dolce Vita“. Biletul de intrare costă 420 de lei de persoană.

Ce evenimente sunt în decembrie la Constanţa
•    7 decembrie, ora 19.00 Concert Fuego – „Ne-am născut într-o colindă“, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Biletul costă între 40 şi 50 de lei.
•    8 decembrie, ora 20.00 Concert de colinde Ştefan Hruşcă, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Biletul costă 70 de lei.
•    14 decembrie, ora 19.00 Spectacol - „Regalul Crăciun vienez“. Biletul costă 80 de lei.
•    17 decembrie, ora 19.00 Spectacol – „Vienna Classic Christmas“. Biletul costă 100 – 150 de lei.
•    18 decembrie, ora 19.30 Spectacol – „Vienna Classic Christmas“. Biletul costă 100 – 150 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite