Când puteţi primi amendă pentru neplata rovinietei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În cazul înstrăinării vehiculelor, foştii proprietari trebuie să ceară noilor proprietari operarea modificării, adică schimbarea deţinătorului şi a adresei acestuia în baza de date a Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule. 

Solicitarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA are la bază situaţiile întâlnite în care, în cazul circulaţiei fără achitarea tarifului de utilizare pentru vehiculul în cauză, sancţiunile contravenţionale sunt emise pe numele foştilor utilizatori întrucât aceştia încă figurează ca deţinători în baza de date a Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
În cazul schimbării numărului de înmatriculare al vehiculului, rovinieta îşi menţine valabilitatea numai în condiţiile în care utilizatorul informează în scris Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. cu privire la schimbarea numărului de înmatriculare, în vederea operării modificării în baza de date.
În cazul schimbării utilizatorului vehiculului fără schimbarea numărului de înmatriculare, rovinieta îşi menţine valabilitatea.
Tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale (rovinieta) se aplică tuturor utilizatorilor români şi străini pentru toate vehiculele înmatriculate care sunt folosite pe reţeaua de drumuri naţionale din România (inclusiv autostrăzi).

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite