Cum sunt ajutaţi cetăţenii străini din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de acordare a asitenţei cetăţenilor străini extracomunitari care trăiesc în Constanţa s-a finalizat. El s-a derulat în perioada octombrie 2011 – iunie 2012.

În cadrul acestui proiect, 16 persoane au au parcurs cursul de inspector de sănătate şi securitate în muncă, iar 15 străini au beneficiat de asigurări medicale şi astfel şi-au putut face investigaţii medicale.
Totodată, s-au acordat bunuri neceare într-o gospodărie: un frigider, mobilă şi alte produse de uz casnic. O mămică din Macedonia a primit un pătuţ pentru copil. O tânără din republica Moldova a fost ajutată să-şi plătească chiria pentru locuinţa din Eforie, aşa cum a spus Cosmin Bârzan, coordonator al Centrului de Informare pentru Migranţi Constanţa.

În România se face mai multă practică şi mai puţină teorie

Marko Pavloski de 22 de ani din Macedonia este student în anul III la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa. Este unul dintre beneficiarii acestui program. Studentul a căzut pe scări şi a avut probleme cu coloana. Graţie acestui proiect a putut să-şi facă investigaţiile medicale atât în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dar şi la o clinică privată. Nu ar fi avut niciodată banii necesari pentru a achita costurile analizelor.

Marko Pavloski

El primeşte doar o bursă în valoare de 65 de euro lunar. Părinţii îi trimit restul de bani care îi sunt necesari pentru a putea să-şi termine facultatea.
A ales Facultatea de Medicină din ţara noastră pentru că, spune el, aici se face mai multă practică şi mai puţină teorie, spre deosebire de ţara sa, unde lucrurile stau invers.

Mark Pavlovski
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite