Încep lucrările de dragare în portul Midia pentru facilitarea tranzitului vaselor petroliere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terminal maritim
Terminal maritim

Grupul Rompetrol, prin Midia Marine Terminal, va draga danele din portul Midia pentru facilitarea tranzitului vaselor petroliere. Valoarea lucrării este estimată la 2,8 milioane USD.

Lucrările de dragare ce se vor executa în perioada ianuarie – iunie 2012 vor fi realizate în parteneriat cu Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi vor permite acostarea în danele operate de companie a navelor maritime cu o capacitate mai mare de 10.000 tdw şi a barjelor de tip tanc de maxim 2.000 tdw.
Operaţiunile se vor realiza în două etape şi presupun corectarea adâncimiii şenalelor de acces şi a bazinelor portuare aferente danelor 9A şi 9B din Midia, pentru a facilita acostarea navelor cu pescaj de 8,5 m; a doua etapă are ca scop lărgirea şenalelor de acces şi a bazinelor portuare, în vederea creşterii condiţiilor de siguranţă a navigaţiei pentru navele cu lungime de până la 200 m şi o capacitate de încărcare de până la 30.000 tdw, nave ce accesează terminalele Rompetrol şi a celorlalţi operatori din portul Midia.
Lucrările se vor efectua cu nave specializate, una dintre ele fiind draga „Dunărea Maritimă”, proprietate a Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi.
În ultimii trei ani, 1.168 nave au tranzitat cele 7 dane operate de Rompetrol Rafinare, prin care se asigură o parte din necesarul de materii prime. În 2011 volumul produselor tranzitate s-a ridicat la 1.250.000 de tone.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite