Pomana porcului în mijlocul oraşului GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Țuică fiartă
Țuică fiartă

Un porc de 350 de kilograme a reprezentat ieri deliciul constănţenilor care au trecut pe la Casa de Cultură.  Nicolae Nejloveanu, patronul restaurantului „La Proţap“ a ţinut şi anul acesta să facă spectacol de Ignat.

Godacul care avea să fie sacrificat în acest an a fost ales în urmă cu doi ani de însuşi patronul restaurantului din curtea unui prieten din localitatea Viişoara, locu unde s-a născut Nicolae Nejloveanu. „L-am văzut în curtea lui şi mi l-a crescut până s-a făcut de 350 de kilograme. Am dat 60 de lei pe kilogram. Aşa ne-am învoit“, mărturiseşte el.



A vrut să le arate constănţenilor care sunt tradiţiile din moşi – strămoşi.  „Eu fac aici ce am văzut la bunicii şi părinţii mei“, spune Nejloveanu. Însă, cum legea nu îi permite, a dus porcul la abator, unde a fost sacrificat. După ce a fost şi despicat pe burtă pentru a fi prelevate probe care s-au dus la analize, porcul a luat calea restaurantului, unde a ajuns vedetă.
Întins pe o masă mare de lemn, la intrare, Ghiţă a devenit la scurt timp atracţia zonei. Toţi trecătorii se opreau şi admirau spectacolul din jurul lui. Angajatele restaurantului, de data asta costumate în Crăciuniţă, au dansat în intersecţie. Nicolae Nejloveanu mai curăţa puţin şoriciul porcului, mai lua o gură de ţuică din clondir şi apoi se prindea iar în horă.
În această seară, cei 12 bucătari vor porţiona porcul şi din măruntaiele lui vor face caltaboş, lebăr, cârnaţi. Bunătăţile vor fi împărţite trecătorilor. 

Veselie în jurul porcului
Constanţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite