Constanţa: Constanţa nu are poligon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Constanţa nu are poligon
Constanţa: Constanţa nu are poligon

În cel de-al doilea oraş ca mărime din ţară nu există niciun poligon în care cei care doresc să obţină permisul de conducere să poată învăţa „ABC“-ul condusului.Numărul tot mai mare de autoturisme din oraş, coroborat cu maşinile de şcoală care trebuie să instruiască viitorii şoferi, nu fac decât să îngreuneze traficul din municipiul Constanţa.

Partea mai proastă este că, mai nou, maşinile nu au acces nici pe alte drumuri judeţene sau naţionale, manevrele de poligon fiind făcute pe străduţe. Nu există nici măcar un punct de plecare pentru examen sau o sală unde să se facă examinarea.

„Până acum mergeam în faţa sediului RATC, de pe strada Chiliei. Dar odată retrocedat terenul, ne-am văzut în situaţia de a nu mai avea un punct de plecare. Şi examinarea scrisă a cursanţilor tot acolo se făcea, dar clădirea a fost şi ea retrocedată. Acum examinarea se face la Tenis Club Idu, dar contra cost“, a declarat Vasile Budu, liderul Ligii Instructorilor Auto din Constanţa. Fiecare cursant trebuie să plătească 10 lei pentru găzduirea la testare.

Prefectura ar fi trebuit să se ocupe

Vasile Budu mai spune că Prefectura Constanţa ar fi trebuit să se ocupe de asigurarea unui poligon, dar şi a unei săli pentru examinare, împreună cu reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa. Acest lucru nu se întâmplă, iar motivul, cel puţin pe perioadă de criză, este lesne de înţeles: lipsa banilor. 

Şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Autovehiculelor Constanţa, comisar şef Romeo Tecău, a declarat că însăşi serviciul pe care îl conduce este găzduit contra cost. „Am vorbit cu autorităţile, dar nu au de unde să ne pună la dispoziţie spaţii, iar anul acesta bugetul a fost destul de sărac“, a declarat Tecău. El a adăugat însă că adevăraţii instructori, care vor să îi şcolească pe viitorii şoferi, au investit în acest lucru: „Au cumpărat terenuri pe şoseaua de centură spre Ovidiu şi au amenajat acolo poligoane unde îşi desfăşoare activitatea“, a mai spus Tecău.

„Odată cu Legea nr. 218/2009 se va face ordine printre şcolile de şoferi care nu respectă programa de predare a legislaţiei şi numărul exact de ore de conducere, iar atunci se vor reglementa o serie de aspecte“, a conchis Tecău.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite