FOTO Plajele bulgăreşti sunt ecologizate de un român. „La ei, plajele nu s-au transformat în cartiere de locuinţe“, spune omul de afaceri Sorin Greavu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii economici din România s-au orientat, odată cu turiştii, către plajele bulgăreşti. Firma Romned Bulgaria a încheiat contracte de ecologizare a litoralului bulgăresc.

Omul de afaceri Sorin Greavu, reprezentantul „Romned Port Operator“ şi-a înfiinţat o firmă în ţara de la sud de Dunăre şi a câştigat contractul de ecologizare a mai multor sectoare de plajă din Bulgaria.
„Acolo se face uşor curăţenie. Plajele au rămas aşa cum le-a făcut natura. Nu s-au transformat în cartiere de locuinţe aşa cum s-a întâmplat la noi. Când respecţi integritatea plajei faci şi mai uşor curăţenie“, a spus agentul economic.
Pe plajele bulgăreşti sunt obligatorii coşurile de gunoi, duşurile şi grupurile sanitare. La noi aceste cerinţe au fost scoase din caietul de sarcini.

Click pe imagini pentru galerie foto

Plajele vor fi predate agenţilor economici în aprilie


În acest an, plajele româneşti vor fi predate agenţilor economici în aprilie, aşa cum a spus Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral.
Reprezentanţii din turism sunt nemulţumiţi faţă de modul în care se derulează ecologizarea plajelor.
Miercuri a început licitaţia de închiriere a sectoarelor de plajă rămase libere. Din cele 109 sectoare de plajă libere de la Năvodari la Vama Veche, doar 42 s-au dovedit a fi atractive.
Mai bine de 70% din suprafaţa plajei a fost închiriată anii anteriori pentru un an sau doi ani cu posibilitate de prelungire până la cinci ani. Au fost concesionate plajele din faţa hotelurilor Vega, Iaki, Perla, Parc (Mamaia), zona Steaua de Mare şi Acapulco (Eforie), la Steaguri (Neptun), complexul Amfiteatru – Belvedere (Olimp). Plaja din Costineşti are contracte valabile din anii anteriori.

image
image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite