Salvamarii din Eforie au făcut impresie bună la controlul anual al ministerelor GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

60 de salvamari au fost testați în această dimineață, pe plaja Vraja Mării din Eforie Nord. Abilitățile lor au fost verificate de reprezentanți ai Ministerlor Turismului și Sănătății.

Dis-de-dimineață, salvamarii din Eforie Nord și Eforie Sud și-au demonstrat cunotințele teoretice și abilitățile practice, în fața primarului Ovidiu Brăiloiu și a reprezentanților Ministerului Turismului și Sănătății. Dacă la proba scrisă au avut de răspuns la 30 de întrebări, la proba practică li s-au cerut alergarea de la 50 de metri, luarea caiacului și vâslirea la 200 de metri, până la baliză, salvarea unei persoane aflate în pericol, aducerea ei la mal și resuscitarea acesteia.

image
image
image

Dacă misiunea de salvare li s-a părut floare la ureche, proba caiacului le-a dat bătăi de cap unor salvamari: „Probele au fost simple, mai puțin cea de caiac“, a spus Ebi Medjitov (21 de ani). Chiar și așa, ei au făcut impresie bună. „S-au descurcat foarte bine“, a spus dr. Elena Paris, reprezentant al DPS Constanța.


În perioada următoare, salvamarii din stațiunile Mamaia, Năvodari, Neptun, Jupiter și Saturn urmează să fie testați de reprezentanții ministerelor.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite