Constanţa: O fetiţă cu două vagine şi două utere va fi operată la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: O fetiţă cu două vagine şi două utere va fi operată la Constanţa
Constanţa: O fetiţă cu două vagine şi două utere va fi operată la Constanţa

Cadrele medicale constănţene vor opera luna aceasta două malformaţii uro-genitale extrem de complicate. O fetiţă  din Bucureşti care a venit săptămâna trecută cu mama ei s-a născut cu două vagine nefuncţionale şi două utere.  Pentru ca micuţa să aibă o viaţă normală are nevoie de o operaţie de  reconstrucţie a organelor genitale.

Cea de-a doua fetiţă va fi şi ea operată curând tot pentru reconstrucţia organelor genitale.

Şeful Secţiei de Ortopedie şi Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului de Urgenţă Constanţa, dr. Constantin Tica, a declarat că din cauza absenţei organelor genitale medicilor le este foarte greu uneori să determine sexul nou-născuţilor.
„Cel mai important criteriu în stabilirea sexului unui copil fără organe genitale este sexul psihologic“, a explicat acesta.

Ultimul caz rezolvat de dr. Tica este al unei atlete în vârstă de 16 ani din Tulcea, căreia a început să îi crească barbă. „Pentru că s-a născut fără organe genitale, părinţii au declarat-o ca fiind fată şi abia acum au realizat că de fapt este băiat“.
Situaţia nu este singulară. O altă fetiţă care suferă de sindromul Morris se află pe lista de aşteptare a chirurgilor constănţeni, deoarece tânăra are vagin, dar şi testicule.

 Citiţi mai multe în Adevărul de Seară

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite