Constănțenii care merg la Olimpiada de la Londra: Tecău, Ponor, Halep, Samara, Bujin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Tecău, constănțeanul care va purta Tricolorul la Olimpiada de la Londra
Horia Tecău, constănțeanul care va purta Tricolorul la Olimpiada de la Londra

Toți cei 5 sportivi constănțeni care fac parte din delegația României la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, ce debutează vineri, 27 iulie, provin de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru" din Constanţa.

Cel mai important eveniment sportiv, Jocurile Olimpice, care debutează vineri, 27 iulie, la Londra, este un prilej de mândrie şi patriotism naţional, dar şi local.

Astfel, lotul naţional al României este reprezentat şi de cinci absolvenţi ai Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru" din Constanţa: Samara Eliza (tenis de masă), Horia Tecău (tenis de câmp) - cel care va fi portdrapelul României la festivitatea de deschidere, Simona Halep (tenis de câmp), Cătălina Ponor (gimnastică) şi Cristina Bujin (atletism).




Alături de cei cinci sportivi, la Jocurile Olimpice participă şi antrenorul federal Viorel Filip (tenis de câmp).

„Consider că, prin includerea celor şase sportivi într-o competiţie de mare anvergură, se confirmă încă o dată valoarea profesorilor, a antrenorilor şi a sportivilor care-şi desfăşoară activitatea în unităţile sportive din Constanţa şi le doresc să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului", a declarat inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, și el profesor de Educație Fizică și Sport.

image
image
image
image

Liceul campionilor, cea mai puternică formație sportivă școlară din România

Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru" din Constanţa a preluat din punct de vedere administrativ activitatea fostului Club Sportiv Școlar nr. 2 Constanța. Acesta fusese înființat în 1967, continuându-și activitatea până în 1993, când s-a transformat în Liceul cu Program Sportiv - Club Sportiv Școlar Constanța.



Din anul scolar 2005-2006, la solicitarea cadrelor didactice si a elevilor, prin Ordin al Ministrului Educației s-a schimbat denumirea liceului în Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru" din Constanţa, în memoria celui care a fost director al acestei unități școlare timp de 23 de ani.

Clubul Sportiv Școlar nr. 2 Constanța a fost considerat ani de zile cea mai puternică formație sportivă școlară din România și s-a clasat de mai multe ori în perioada 1980-1993 pe primul loc în ierarhia cluburilor școlare.

Actualul liceu a continuat tradiția marilor performanțe, obținând rezultate remarcabile pe plan național și internațional: peste 600 de elevi au devenit campioni naționali, 89 campioni mondiali și europeni, iar peste 200 de elevi au fost medaliați la Jocurile Balcanice .

„Remarcabil este faptul că 8 profesori sunt antrenori emeriți, calitate care demonstrează o pregătire profesională de excepție, metamorfozată prin participarea acestora în perioade lungi, ca antrenori ai reprezentativelor Romaniei de juniori, tineret, seniori și în mai multe cazuri chiar a loturilor olimpice", se arată în prezentarea liceului sportiv.

Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanța, liceul campionilor

Mai multe detalii despre liceul campionilor din Constanța găsiți aici, pe site-ul instituției școlare sportive.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite