Arhivar şpagagiu, prins în flagrant pentru a doua oară în şase luni. Preţul unei adeverinţe: între 300 şi 500 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul unei firme din Constanţa a fost prins în flagrant pe când primea mită pentru eliberarea unei adeverinţe pentru dosarul de pensionare. Preţul cerut de el: 500 lei.

D.V. este administrator al unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate arhivarea evidenţelor financiar-contabile ale societăţilor comerciale aflate în stare de insolvenţă, lichidare sau faliment.

La începutul lunii noiembrie, denunţătoarea T.E. a luat legătura cu învinuitul D.V., pentru a-i elibera o adeverinţă care să ateste plata contribuţiilor sale către bugetul de stat în perioada lucrată la I.A.S. Bărăganu, ale cărei arhive au fost preluate de către societatea învinuitului.

D.V. i-a comunicat că se rezolvă, dar că eliberarea adeverinţei costă 500 lei.

T.E. a depus un denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Anchetatorii l-au prins în flagrant luni, 12 noiembrie, pe D.V., în timp ce primea suma de 500 lei de la denunţătoare.

Flagrantul a fost organizat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi cu sprijinul Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa (D.G.I.P.I.).

Administratorul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. El nu este la prima infracţiune de acest gen, fiind prins în flagrant în luna iunie a.c. în urma unui denunţ. El primea atunci suma de 300 lei de la o altă persoană în schimbul eliberării unei adeverinţe în acelaşi scop.

Dosarul penal este înregistrat tot la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite