Ninge la Constanţa. Vremea se va încălzi uşor în următoarele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următoarele trei zile, vremea se încălzeşte uşor. Temperaturile maxime se vor situa între 2 şi 8 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 5 şi minus 2 grade Celsius.

„În acest fel ne apropiem de temperaturile normale pentru acestă perioadă“, a spus Mia Stamate, şef adjunct la Serviciul de Prognoză a Vremii din cadrul Centrului Meteorologic Dobrogea.
Şi în prima jumătate a lunii martie vremea îşi va păstra un caracter schimbător. Soarele va alterna cu zăpada care va cădea în cantităţi nesemnificative.
Vântul va sufla slab pe litoral. Începând de duminică, vremea se va răci din nou.

Dobrogea, invadată de un aer mai cald


Prima lună calendaristică de primavară oferă un aspect schimbător vremii, zilele reci şi umede  vor alterna cu zilele calde şi însorite. Aceasta se explică prin faptul că în cadrul circulaţiei generale a atmosferei intervin modificări. Prin retragerea anticiclonului est-european către răsărit, Dobrogea este invadată de aerul mai cald şi umed dinspre bazinul Mării Mediterane.
Datorita acestor modificari, temperaturile medii lunare înregistrează un salt de 2-3 grade faţă de luna februarie, fiind cuprinse între 3,3 grade la Corugea şi 4,6 grade la Medgidia şi Hârşova.

Minime şi maxime

Au fost situaţii de excepţie când în luna martie s-au înregistrat temperaturi maxime absolute de 30 de grade. Spre exemplu, la Călăraşi în anul 1947 şi la Constanţa în anul 1952. Pe 3o martie 1952, la Mangalia s-a înregistrat o temperatură de 29,8 grade Celsius.
Temperaturile minime absolute au avut valori de minus 22,3 grade la Călăraşi pe data de 1 martie 1985;  minus 15 grade la Medgidia şi Corugea în anul 1987.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite