Aduc primăvara în Constanţa. O întreagă familie lucrează la confecţionarea mărţişoarelor GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriana Rotaru lucreză la un colier
Adriana Rotaru lucreză la un colier

Adriana Rotaru este şeful. Ea modelează pasta şi creează mărţişoarele unicat. Bunica lucrează la broşe şi croşetează şaluri elegante, soţul se preocupă de logistică şi vine cu idei dar şi cu critica, iar fiica încearcă să fure tainele meseriei.

Ideea de a crea lucruri unicat i-a venit artistului în urmă cu patru ani. „Îmi cumpărasem un colier din magazin şi atunci o prietenă mi-a zis că eu pot face ceva mai frumos. Aşa am ajuns să fac prima brăţară“, povesteşte ea. Au urmat apoi primul inel, primul şirag de mărgele, prima broşă, primul colier.
A cumpărat şiraguri de mărgele pe care le-a demontat şi apoi le-a montat cu mult simţ artistic.



Fiecare produs este un unicat


Materia primă pentru confecţionarea mărţişoarelor şi-o procură de la magazinele din Bucureşti. La început, îşi achiziţiona produsele de pe site-uri, însă erau foarte scumpe şi aşa a ales varianta magazinelor din capitală.
Artistul spune că niciodată nu a folosit un model mai mult timp. „Asta înseamnă să fii artist. Noi nu facem produsele doar din spirit comercial. Asta înseamă să nu creezi“, spune ea.

Trăiesc doar din artă

De trei ani trăiesc doar din confecţionarea produselor handmade. „Eu sunt pensionată pe caz de boală, iar soţul meu ste şomer. Fiica noastră este studentă la două facultăţi“, spune ea. Sunt perioade când câştigă 1.000 de lei pe lună, da asta foarte rar, în perioadele de vârf: de Căciun sau de 1 şi 8 Martie.
Acum, participă la Târgul de mărţişoare din Maritimo Shopping Center Constanţa organizat de Asociaţia Handmade din România A închiriat o tarabă cu 800 de lei. E mulţumită însă. Spune că vânzarea merge bine. Mărţişoarele au preţuri cuprinse între 2 şi 9 lei, iar colierele, în funcţie de dificultate, se vând cu preţuri între 40 şi 150 de lei.
Fiica ei este prezentă cu mărţişoarele la Muzeul de Artă Populară, iar soţul ei vinde simbolul primăverii la o tarabă din centrul oaşului.

Mărţişor Colier de mărţişor Mărţişor cu nasturi
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite