Locuri de muncă disponibile pe timp de criză. Vezi care sunt acestea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de persoane vin zilnic la Agenţia de şomaj în căutarea unui loc de muncă
Zeci de persoane vin zilnic la Agenţia de şomaj în căutarea unui loc de muncă

Cele mai multe joburi sunt în domeniul alimentaţiei publice. Pe piaţa muncii sunt căutaţi şi muncitorii necalificaţi. În oraşul Constanţa au apărut, în doar câteva luni, peste 1.600 de locuri de muncă după ce s-au deschis trei noi magazine.

Maritimo Shopping Center, de pe Bulevardul Aurel Vlaicu, inaugurat la sfârşitul lunii octombrie, a oferit peste 1.000 de locuri de muncă. Supermarketul Lidl, situat în Tomis III, care s-a deschis luna trecută, a oferit alte 350 de locuri de muncă.
Începând de astăzi, se deschide un nou magazin Selgros. Selgros 2 este situat la ieşirea din oraş spre Ovidiu, lângă complexul Tom-Carrefour, pe Bulevardul Tomis. Lanţul de magazine va oferi 260 de locuri de muncă. În sudul oraşului mai există un magazin Selgros. „Am decis să-l deschidem pe al doilea pentru că am observat că zona de nord a oraşului este cea mai dezvoltată şi astfel vrem să deservim şi pe consumatorii din această parte a oraşului. Am mai observat că un client nu este dispus să petreacă 45 de minute în trafic ca să-şi facă cumpărăturile“, a declarat Alexandru Vlad, directorul executiv al companiei.
Este o premieră pentru Selgros: pentru prima dată deschid un al doilea magazin într-un oraş, în afară de Bucureşti.

Locuri de muncă vacante

În prezent, în baza de date a Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt disponibile 134 de locuri de muncă. Cele mai multe sunt de vânzător – 51. Câte 10 posturi sunt pentru sudori, muncitori necalificaţi la demolări clădiri, zidărie, mosaic, faianţă, gresie şi parchet, instalatori încălzire şi gaze şi ambalatori manual. Mai sunt disponibile posturi de electricieni în construcţie  - 7 locuri, brutari – 6 locuri, cofetar şi lucrător gestionar - câte 4 locuri, asistent personal al persoanelor cu handicap, instalator apă şi canal şi patiser câte 2 locuri libere. Agenţia de Şomaj mai are în baza de date câte un post de gestionar depozit, crupier, guvernantă, inginer energetic industrial, inginer mecanic şi referent evidenţa persoanelor. 
Mica publicitate locală este plină de oferte de angajare. Se caută vânzători - gestionari, mecanici auto cu experienţă, personal cu experienţă pentru spălătorii auto. Barmaniţele care sunt dispuse să meargă în Grecia vor câştiga între 900 şi 1.200 de euro.
La cei 55 de ani ai săi, Stelian Feraru nu-şi găseşte nimic de muncă. Merge des la Agenţia de Şomaj, dar de fiecare dată se întoarce tot cu mâna goală. „Dacă tinerii îşi găsesc mai uşor de muncă, eu se pare că nu mai am nicio şansă. Cine mai are nevoie de mine la anii mei?!“, se întreabă bărbatul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite