Litoralul s-a dezvoltat haotic. Ministerul Turismul caută exemple pozitive şi exemple negative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investitorii sfidează legea zonei costiere şi construiesc aproape de apă, chiar sub nasul autorităţilor care nu iau nicio măsură. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului spune că vrea să identifice „ atât exemplele negative de amenajarea urbanistică de pe litoral, cât şi exemplele pozitive, care pot servi drept model de dezvoltare“.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului ameninţă cu demolarea tuturor construcţiilor care se află la o distanţă mai mică de 200 de metri de luciul apei, însă în afară de hotelul Histria şi clubul Bamboo, puse la pământ pentru că s-au extins mai mult decât era în autorizaţie nu s-a luat nico altă măsură.

image

Acum, ministerul discută despre planul de urbanism zonal pentru zona costieră (tronsonul capul Midia - Vama Veche) şi vrea să consulte toţi factorii implicaţi în dezvoltarea urbanistică a litoralului.
Din păcate, nu se spune nicăieri ce se va întâmpla cu toate construcţiile înălţate pe nisip. Cea mai acută situaţie se întâlneşte pe fâşia de litorale dintre staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud, unde în ultimele două decenii au apărut zeci de construcţii. Autorităţile se apără şi spun că acolo nu este plajă şi că terenurile au fost retrocedate.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite