Plajele litoralului, adjudecate pentru 2011-2012. Hagi a preluat plajele Iaki, Doina şi Ovidiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Regelui fotbalului, Hagi Sport SRL, a obţinut punctaj maxim la licitaţia organizată de Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, depăşind net operatori cu experienţă în adjudecări de plaje.

Apele Române a închiriat 155.000 de metri pătraţi de plajă ale căror contracte expiraseră, adică o zecime din totalul suprafeţei plajei litorale. Acestea au fost adjudecate pentru sezoanele 2011-2012. Alte 65 de procente sunt deja sub contract, iar restul urmează să intre într-o nouă licitaţie.

Spre închiriere au fost scoase 109 sectoare de nisip din toate staţiunile, cu excepţia Costineştiului, unde sunt contracte valabile din anii anteriori. Preţurile de pornire pentru un metru pătrat de plajă sunt cuprinse între 1,1 lei şi 10,98 de lei. Maximul este cerut pentru staţiunea Mamaia, acolo unde este întotdeauna cea mai mare concurenţă.


Gheorghe Hagi îşi extinde afacerea pe nisip

În afara operatorilor cunoscuţi Romned Port (reprezentată de Sorin Greavu) sau Phartis (Nicolae Bucovală), care au câştigat mai multe sectoare de plajă, Hagi Sport SRL, firma Regelui fotbalului Gheorghe Hagi, a obţinut punctaj maxim la sectoarele pe care a concurat, singură sau în asociere cu Dayan Impex. Astfel, patronul de turism Gheorghe Hagi va administra pentru următoarele două veri nu doar plaja hotelului Iaki (4 stele), pe care îl deţine, ci şi plajele hotelurilor Ovidiu şi Doina.

Ofertele au fost deschise luni, dar rezultatele nu sunt considerate definitive. Contestaţiile se pot depune în termen de 48 de ore, iar rezultatul final este pronunţat după cinci zile.

În total au fost cumpărate 123 de caiete de sarcini şi au fost depuse 97 de oferte. Cel mai solicitat sector a fost Mamaia VII (Cleopatra – Melody inclusiv) cu cele 23 subsectoare, pentru care au fost depuse 60 de oferte. Foarte căutată a fost şi plaja de la Eforie.

„În urma analizării ofertelor depuse pe un număr de 42 de subsectoare, comisia de licitaţie a atribuit un număr de 34 de subsectoare cu o suprafaţă totală de aproximativ 155.000 de metri pătraţi de plajă. Pe 5 subsectoare a fost depusa o singură ofertă, iar pe alte 3 subsectoare, ofertanţii au fost descalificaţi pentru că nu au întocmit documentaţia aşa cum prevedea caietul de sarcini“, a declarat Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral.

După afişarea rezultatelor finale va fi anunţată etapa a doua a licitaţiei, unde vor fi scoase sectoarele de plajă neadjudecate în prima etapă.




image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite