Povârnişul de la plaja Trei Papuci, în flăcări! Au ars 10 hectare de vegetaţie uscată, stuf şi arbuşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu de proporţii la plaja Trei Papuci
Incendiu de proporţii la plaja Trei Papuci

Zece hectare de vegetaţie uscată, arbuşti şi stuf au ars în plin centrul oraşului Constanţa. Cineva a aruncat o ţigară pe povârnişul ce duce la plaja Trei Papuci, iar chiştocul a provocat incendiul la care pompierii au muncit 3 ore.

Marţi, în jurul orei 11, un apel la 112 anunţa incendiul de proporţii de pe strada Prelungirea Bucovinei, situată aproape de Spitalul Militar. Focul înteţit de vânt se întinsese cât vedeai cu ochii, iar fumul negru se zărea de la kilometri depărtare. În acest timp, la câteva sute de metri, oamenii făceau plajă.



Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au fost nevoiţi să intervină cu nu mai puţin de 6 autospeciale cu care să stingă incendiul. Ei au fost ajutaţi în stingerea flăcărilor şi de voluntari care au sărit în ajutorul echipajelor ISU.

Trei ore a durat lichidarea focului. Au ars pe o suprafaţă de 10 hectare toate ierburile şi arbuştii ce străjuiau plaja Trei Papuci.

Incendiul se apropiase ameninţător şi de curtea Casei Căsătoriilor, unde funcţionează Oficiul Stării Civile, cu toate arhiva la subsol. Intervenţia pompierilor a limitat însă zona afectată de incendiu. În jurul orei 14, pompierii şi-au încheiat misiunea.

Nimeni nu a fost rănit, iar reprezentanţii ISU Dobrogea susţin că nu s-a pus problema evacuării unor imobile din preajmă, deşi martorii afirmă contrariul.

Cauza incendiului este o ţigară aruncată în iarbă, iar fumătorul care a făcut acest lucru nu va fi prins niciodată. Se poate mândri însă că a creat panică şi disconfort în oraş şi a pus în pericol oamenii aflaţi în zonă. 

Incendiu de proporţii la plaja Trei Papuci
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite